Yleinen: Nykytasa-arvon varjopuoli – osa miehistä unohdetuilla poluilla

Neljä järjestöä yhdistävät voimansa lasten hyväksi: kurssi paremmasta kasvatustyöstä

 
Kuvassa on tunnistamattomia lapsia Sleyn Evankeliumijuhlassa Karkussa 2022

Kuva: Saana Raunio, Sley

Sley, RLL, SRO ja SEKL ovat löytäneet toisensa lapsityön saralla ja järjestävät yhteistyönä lokakuussa kurssin lapsi-, varhaisnuoriso- ja pyhäkoulutyöstä. Kohdatuksi tuleminen -kurssi on myös osa kirkon henkilöstökoulutuskalenteria.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY), Raamatunlukijain Liitto (RLL), Suomen Raamattuopisto (SRO) ja Suomen ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) yhdistävät voimansa lapsityön kehittämiseksi Suomessa. Järjestöt kokoavat yhdessä ainutlaatuisen lapsi-, varhaisnuoriso- ja pyhäkoulutyön kurssin lokakuussa Karkun evankeliselle opistolle. Kurssi järjestetään teemalla: ”Kohdatuksi tuleminen”.

– Olen todella iloinen, että näinä kristillisen kasvatuksen suhteen monin tavoin haastavina aikoina me olemme järjestöinä löytäneet toisemme! Piireissämme on valtavasti osaamista ja potentiaalia niin vapaaehtoisilla vastuunkantajilla kuin työntekijöilläkin, jonka voimme yhdessä löytää laittaaksemme lahjamme käyttöön paremman lapsityön puolesta, Sleyn lapsi-, varhaisnuoriso- ja perhetyön sihteeri Saija Simanainen näkee.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Kristillisen lapsityön koulutustarjonta ei ole ollut Suomessa kovin laajaa. Kurssin teemana on jokaisen ihmisen perustarve: tulla kohdatuksi. Kurssilla sukelletaan yhdessä siihen, miten Jeesus kohtasi ihmisiä ja pohditaan, kuinka seurata hänen esimerkkiään lasten kanssa työskenneltäessä. Yhdessä voidaan jakaa kokemuksia, oppia uutta ja inspiroitua toistemme seurassa. Kurssi on suunnattu niin vapaaehtoisille kuin ammattilaisillekin

– Kohdatuksi tuleminen -kurssi tarjoaa tuoreita näkökulmia, ideoita ja työkaluja raamattuopetukseen sinulle, olitpa sitten vasta aloittamassa lapsityössä tai jo kokenut konkari, vapaaehtoinen tai työntekijä. Koen tunnustuksena järjestöjemme laadukkaalle kasvatustyölle sen, että kurssi myös otettiin mukaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon henkilöstökoulutuskalenteriin. Toivottavasti moni kirkon työntekijä lähtee mukaan, Saija Simanainen kutsuu.