Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

New Wine -verkoston kesätapahtuma tarjosi osanottajilleen jälleen luonnollista yliluonnollisuutta leppoisissa lomatunnelmissa

 

Ylistyksen merkitys on suuri niin Himoksen kesätapahtumassa kuin koko New Wine -liikkeen toiminnassa. ”Se on osa sisältöä, osa itse asiaa — ei vain johdanto johonkin. Ylistys ymmärretään laajasti, vaikka kesätapahtumassa musiikki saakin ison osan. Esimerkiksi myös ylistystanssilla oli osansa tämän kesän tapahtumassa”, kertoo New Wine Finland ry:n hallinto- ja viestintäkoordinaattori Tapio Sätilä.
Kuva: Mikko Siljander

10.–14. heinäkuuta Himoksella järjestetyssä tapahtumassa panostettiin muun muassa maksuttomaan virtuaalitoteutukseen. Paljon perheitä kokoavan kesätapahtuman alaikäisille suunnattu tarjonta oli totutusti monipuolista ja laadukasta.

New Wine Finland ry:n hallinto- ja viestintäkoordinaattori Tapio Sätilä kertoo NW Himos24 -kesätapahtuman sujuneen sekä säiden että osanottajamäärien puolesta mallikkaasti. Lipun tapahtumaan koko ajaksi tai yksittäiseksi päiväksi ostaneita aikuisia oli vajaa 1400, alaikäisiä yli 500. Vapaaehtoisia palveli eri tehtävissä runsas 200.

– Perinteiseen tapaan iltatilaisuudet olivat maksuttomia. Perjantai- ja lauantai-illoissa oli eniten osallistujia, noin 1450. Arviolta 500 heistä tuli vain iltatilaisuuteen yhtenä tai useampana iltana, Sätilä kertoo.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma keräsi Himokselle noin 2500 osanottajaa.

– Ilmapiiri oli aurinkoisen leppoisa. Tyytyväisyys opetukseen, ylistykseen ja Jumalan kohtaamiseen näkyy ja kuuluu palautteessa, jonka olemme saaneet. ”Lämmin tunnelma, vapaus osallistua omalla tavalla”, todettiin yhdessä palautteessa, Sätilä kertoo.

Liki 70 arvionsa tapahtumasta haastatteluun mennessä antaneesta osanottajasta yli 95 prosenttia piti tapahtumaa yleisesti ottaen joko erinomaisena tai hyvänä.

 

Reunoiltaan hämärän kuvan kirkkaassa keskiössä on ryhmähalaava joukko nuoria aikuisia, miehiä ja naisia.
Joensuun vapaaseurakunnan ylistysryhmä JNS Vapis valmistautui yhteisellä rukouksella omaan osuuteensa NW Himos24 -kesätapahtumassa. Tapio Sätilän mukaan vapaaehtoistyöntekijät ovat konkreettisesti tapahtuman elinehto, joten heistä pyritään pitämään hyvä huoli. ”Vapaaehtoiset saavat osallistumislipun, lounaan ja majoituksen, eikä kukaan toimi tehtävässään yksin. Eri tehtävien tiimeissä tapahtuu elämän jakamista ja toinen toisensa auttamista. Tiimeissä syntyy ystävyyssuhteita ja vanhat suhteet vahvistuvat”, Sätilä kertoo.
Kuva: Mikko Siljander

 

Koko perheen tapahtuma

Tänä vuonna panosta oli pistetty etenkin etäosallistumisen mahdollistavan virtuaalitapahtuman kehittämiseen, Tapio Sätilä kertoo.

– Sen työskentelyalusta vaihdettiin helppokäyttöisempään. Virtuaaliosuuteen pääsi maksutta ja kirjautumatta. Alustalla toimiminen ja myös rukoustapaamiset onnistuivat hyvin.

Myös lasten ja varhaisnuorten tarjontaan panostetaan aina, sillä New Winen -verkoston kesätapahtumassa on perinteisesti mukana paljon perheitä. Ohjattua ohjelmaa oli 3–14-vuotiaille kaikkiaan kuudessa eri ikätasoryhmässä.

– Ohjelmat ja niiden mukavat, ammattitaitoiset ohjaajat saivat runsasta kiitosta. Lasten ja varhaisuorten ohjelmiin sisältyi raamatunopetusta, ylistystä ja rukousta — eli samaa kuin aikuisille sovellettuna ikätason mukaan. Voisi sanoa, että lastentapahtumien johdosta kesätapahtuma on ihana, koskettava ja koko perheelle sopiva tapahtuma, Sätilä sanoo.

Kuvassa on hämärä lava, jonka päässä on punaisia ja vihreitä valokiiloja. Lavalla on muusikoita ja muuta väkeä riehakkaissa tunnelmissa. Yleisö taputtaa kädet ilmassa.
New Wine -kesätapahtuma päättyi loppuriemuun sunnuntaina 14.7. Loppujuhlassa oli läsnä koko New Wine -perhe — lapset, nuoret ja aikuiset.
Kuva: Mikko Siljander

 

Leppoisaa Jumalan kohtaamista

New Wine -verkoston kesätapahtuman tavoitteena on Tapio Sätilän mukaan mallintaa osanottajilleen kristityn elämää siten, että mallia voi soveltaa omassa kotiseurakunnassaan ja arkielämässään.

– Opetus ja seminaarit rohkaisevat kaikkia osallistujia siinä, että he voivat toteuttaa elämässään Kristuksen antamia elämänohjeita.

Tapahtuman aikana osanottajille halutaan luoda kokemus, että he ovat lomalla ja saavat samalla kohdata leppoisasti Jumalan ja ottaa vastaan hänen apunsa elämäänsä.

– Tähän pyritään väljällä aikataululla, mikä sai palautteissa kiitosta. Aikataulu antaa tilaa omalle tekemiselle Himoksen tarjoamissa puitteissa, eikä ohjelma edellytä kaikkeen osallistumista. Vain aamujen raamattuopetukset muodostivat sarjan, joka kestää läpi tapahtuman, Sätilä kertoo.

Palautteen pohjalta vaikuttaa siltä, että tapahtumassa myös koetaan sitä mitä järjestäjät tavoittelevat: kohtaamisia Jumalan kanssa. Moni käy esimerkiksi rukouspalvelussa tai rohkaistuu muutoin rukoilemaan jonkin elämäänsä liittyvän asian puolesta. Palautteen perusteella myös virtuaalitapahtuma on tarjonnut koskettavia hetkiä ja rohkaisua.

Valmiiksi kesätapahtuma ei ole kuitenkaan vielä tullut; kehitysideoita kerätään muun palautteen mukana. Sätilän mukaan toiveet tosin ovat osin keskenään ristiriitaisiakin.

– Kaikkea ei saa kaikille sopivaksi samaan aikaan.

Kuvassa on kahdessa rivissä yhteensä 19 henkilöä tummanpuhuvalla lavalla. Heissä on sekä miehiä että naisia, nuorehkoja ja keski-ikäisiä.
Kuvassa Suomen New Wine -verkoston johtajistoa. Toiminnanjohtaja Jukka Jämsén on eturivissä Raamattu kädessään. Hänen vasemman olkansa takana hymyilee hallinto- ja viestintäkoordinaattori Tapio Sätilä.
Kuva: Mikko Siljander

Antoisa vuosi takana

New Wine -verkosto voi kaiken kaikkiaan Suomessa tällä hetkellä hyvin, ajattelee Tapio Sätilä. Yleistunnelma on rohkaistunut ja odottava.

– Mennyt vuosi on ollut antoisa. Toiminnanjohtajamme Jukka Jämsén on vieraillut useassa seurakunnassa. Vastuunkantajaretriittejä on järjestetty ja etäyhteyksin toteutettuja rohkaisuiltoja on ollut tarjolla joka toinen kuukausi.

Sätilä kertoo itse aloittaneensa hallinto- ja viestintäkoordinaattorin tehtävissä vuoden 2024 alussa, mikä on helpottanut niin kesätapahtuman järjestelyä kuin New Wine -verkoston työtä laajemminkin.

– Kaipaamme luonnollista yliluonnollisuutta jokaisen arkeen ja haluamme tätä edistää!

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024