Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Niilo Räsänen: Armo on pohjana kriisinkin keskellä

 

Niilo Räsänen sanoo olevansa kiitollinen niistä vuosista

Kansanlähetysopiston rehtorilla Niilo Räsäsellä todettiin syyskuussa aivokasvain. Uutisen kuultuaan hän kertasi tähänastista elämäänsä ja mielessä pyöri se kaikkein pahinkin vaihtoehto. – Se oli jonkinlainen harjoituskuolema. Mietin, alkaako elämäni loppusuora jo häämöttää ja onko lähtölaskenta alkanut, Niilo Räsänen kertaa tuntojaan.

Vakava sairastuminen ei johtanut Niilo Räsäsen kohdalla uskonkriisiin tai elämänarvojen täydelliseen mullistukseen. Kun on turva Kristuksessa ja hänen armossaan, ei ole mitään pelättävää Jumalan tai kuoleman edessä.

– Sairauden aikana olen saanut oppia voimakkaampaa turvautumista Jumalaan. Minulla ei ole ollut sellaista tuntua, että Jumala olisi poissa. Olen kokenut, että elämä on lahja ja se kestää sen ajan, minkä Jumala sallii ja on hyväksi nähnyt, Niilo Räsänen sanoo.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Minua on auttanut jaksamaan eteenpäin perusluottamus siihen, että elämä on isommissa käsissä. Olen armosta pelastettu, enkä ole omien tekojeni varassa. Se on luottamukseni pohja kriisinkin hetkellä. Jos olisi omien tekojen varassa, tämä olisi ihan toisenlainen kriisi.

Tulevaisuuteen toiveikkain mielin

Kun kasvain todettiin magneettikuvauksissa, näytti siltä, että pian edessä on leikkaus. Verikokeet kuitenkin paljastivat, että kasvain on hyvälaatuinen. Niinpä sairautta alettiin hoitaa lääkkeillä.

Lääkkeet ovatkin tehonneet hyvin ja Räsänen on pystynyt palaamaan takaisin töihin. Tulevaisuuteen hän katselee toiveikkain mielin.

– Suunnitelmissa elämä jatkuu nyt samalla lailla kuin ennenkin, mutta yhtä kokemusta rikkaampana, Räsänen toteaa ja hymyilee perään.

Lue lisää tällä viikolla ilmestyvästä Uudesta Tiestä (43-44/2012).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie