Hyvät: Vuoden Kristillinen kirja 2024 on Pirjo Kotamäen säeromaani Paavo Ruotsalaisesta – ”Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään”

Nora oli ensimmäinen seurakunnan johtaja

 

Nora (nimi muutettu) on ensimmäinen Malesiassa seurakunnan johtoon asetettu muslimitaustainen nainen. Hänen taistelunsa uskonsa puolesta on ollut vaikeaa. Miksi? Hän syntyi muslimiksi, mutta nyt hän seuraa Jeesusta. Se on laitonta.

Tässä artikkelissa Noran kaltaisista käytetään nimitystä muslimitaustaiset uskovat (MTU:t).

Paikallinen maanalainen seurakunta ei virallisesti tunnusta häntä eikä muita muslimitaustaisia kristittyjä jäsenikseen. Jos nämä tunnustettaisiin, kaikkia seurakuntalaisia vainottaisiin kuin kristityiksi kääntyneitä muslimeja.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Missä MTU:t voivat osallistua kirkon toimintaan, opetuslapseutua ja kasvaa uskossa? Mikä sai Noran kääntymään kristityksi? Lue lisätietoja virallisesti tunnustetun kirkon ja MTU-seurakunnan välisestä kuilusta linkkien takaa.

Noran tarina

”Jouduin koulussa opiskelemaan islamia, mutta en osannut suhtautua siihen intohimoisesti. Oppitunnit tuntuivat vaikeilta”, hän kertoo. Laki kieltää evankelioimisen eikä kukaan uskaltanut kertoa hänelle Jeesuksen lahjoittamasta pelastuksesta. Jumala kuitenkin muisti hänet. Vuosia myöhemmin Nora tapasi tulevan aviomiehensä Danielin työpaikallaan. He menivät yhdessä Danielin kirkkoon ja siellä Nora sai raamattuopetusta.

”Päätin seurata Jeesusta, koska uskon Joh. 14:6 sanat: Hän on tie, totuus ja elämä. Tiesin päätökseni muuttavan elämäni lopullisesti. Jumala ja Daniel valmistivat minut päätökseeni.”

Nora ja Daniel päättivät avioitua. Koska he halusivat kristilliset kirkkohäät, he menivät Danielin pastorin luo, mutta tämä kieltäytyi. Hän ehdotti Danielille kääntymistä islamiin.

Malesian laki vaatii ei-muslimeja kääntymään islamiin voidakseen avioitua muslimin kanssa. Näin avioliitto olisi laillinen eikä pariskunta joudu sharia-oikeuteen. Monet kristityt ovat suostuneet tähän. Näin ollen heidät rekisteröidään loppuiäkseen muslimeiksi. Näin hallitus toteuttaa islamisaatio-ohjelmaansa ja kasvattaa virallista muslimien määrää kristinuskon valta-alueilla. ”Kun pastori kieltäytyi vihkimästä meitä, jätimme seurakunnan. Mutta kun Jumala sulkee oven, Hän avaa toisen. Erään ystävän avulla löysimme MTU-pastori Ishakin (nimi muutettu) perustaman seurakunnan.”

Ensin pastori ei riemuinnut heidän pyynnöstään. ”Koimme tapauksen jälleen Jumalan antamana haasteena ja mahdollisuutena vahvistua uskossa.”, Nora sanoo. Pastori Ishak kertoo: Rukoilin Noran ja Danielin puolesta kuukausia testatakseni heitä. Kysyin Jumalalta, oliko Hän todella lähettänyt heidät. Näin, että he osoittautuivat uskollisiksi. Joka viikko he tulivat kirkkoon ja osallistuivat innokkaasti seurakunnan toimintaan.”

Vuoden kuluttua 2008, kesäkuussa pastori kastoi Noran ja joulukuussa hän vihki heidät kristilliseen avioliittoon.
Häät ovat onnellisia juhlia. Mutta eivät Noralle. Hän ei kutsunut heidän juhlaansa vanhempiaan, jotka eivät vieläkään tiedä tyttärensä hylänneen islamin ja seuraavan Kristusta. ”En puhu uskostani, koska en tahdo menettää suhdettani perheeseeni.”

Pastori Ishak muistelee: ”Sanoin heidän häissään: ’Nora parka. Tänään on hänen siunattu päivänsä, hääpäivä, eikä hän voi kertoa siitä vanhemmilleen.’ Me kaikki itkimme. Tämä risti heidän on kannettava. Olemme itkevä kirkko.”

Lapset

Nora ja Daniel ovat olleet lapseton aviopari 10 vuotta. ”Tietenkin haluaisin lapsia”, Nora suree. Lapsettomuus on jatkuvaa kamppailua, syvä haava hänen sydämessään. ”Mieheni on kristitty. Minä synnyin muslimiksi. Avioiduimme kirkossa. Meillä ei ollut siviilivihkimistä, joten avioliittomme ei ole virallinen. Jos kävisi ilmi, että minäkin olen kristitty, muslimiviranomaiset ottaisivat lapsemme. Lasten saaminen on meille ’mahdotonta’!”

Nora kertoo tuntemastaan pariskunnasta, joka avioitui uskostaan huolimatta islamilaisin menoin. Mies kääntyi islamiin ja lapsi sai muslimina virallisen syntymätodistuksen. ”Mietin samaa. Syvällä sydämessäni kuitenkin tunsin, etten voi käydä vaihtokauppaa mieheni kristillisestä uskosta saadaksemme lapsia. Lopulta hyväksyin tilanteemme. Kohtelen muiden lapsia kuin omiani.” Raamattu lohduttaa häntä.

”Meidän on seistävä heidän rinnallaan.”

Paikallinen MTU-seurakunta on hyvin heikko ja hajanainen, ilman toimivaa rakennetta. Muutamat työntekijät tulevat enimmäkseen muiden etnisten ryhmien virallisista kirkoista. Teologisen koulutuksen saaneita ovat vain pastori Ishak, Nora ja yksi kolmas henkilö.

Open Doors tuki Noran teologisia opintoja raamattuseminaarissa. Hän valmistui vuonna 2017 ja maaliskuussa 2018 hänet vihittiin apulaispastoriksi. Tilaisuuden juontaja lausui seurakunnalle: ”Hän on vastaus rukouksiimme. Meidän on suojeltava häntä. Meidän on huolehdittava hänestä. Jos häntä uhkaa pidätys, meidän on kirkkona seistävä hänen rinnallaan. Se on velvollisuutemme.”

Kristuksen maailmanlaajuisen ruumiin jäsenenä sinäkin voit seistä heidän rinnallaan.
Rukoillaan,
– että yhä useampi muslimitaustainen johtaja ja uskova saisi teologista koulutusta.
– Noran työn puolesta, jotta hän voisi tavoittaa ihmisiä sekä opetuslapseuttaa ja palvella heitä.
– yksimielisyyttä ja yhteishenkeä virallisesti tunnustetun kirkon ja MTU-kirkon välille.

Faktaa Malesiasta

Malesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa: länsiosa Malakan niemimaalla Thaimaan ja Singaporen välissä, itäosa Borneolla, rajanaapureina Brunei ja Indonesia. 31 miljoonan väestöstä n. 9 % on kristittyjä, n. 60 % muslimeja, n. 20 % buddhalaisia ja n. 6 % hindulaisia sekä lisäksi kungfutselaisia, taolaisia, sikhejä ja luonnonuskoisia.

Malesia sijoittui sijalle 23 vuoden 2018 WWL-listauksessa kristityille vaarallisimmista maista. Kristityiksi kääntyvät muslimit joutuvat suuriin vaikeuksiin. Avioeroon pakottaminen, väkivalta, arestit ja yhteisöistä karkottaminen ovat heidän todellisuuttaan.

Tutustu lisää Malesian tilanteeseen.

 

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen