Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Nuoren ääni jää vähälle kehittämisasiakirjassa

 

Huoli aikuistuvien nuorten tavoittamisesta on tuttu monesssa seurakunnassa. Kuva: Seppo J.J. Sirkkaa

– Miksei käsitelty enemmän sitä, miten nuoret ymmärtävät kirkon ydintehtävän ja sanoman, ja miten sitä välitettäisiin eteenpäin? Näin kysyy nuorisotyön tiiminjohtaja Tiina Karlsson Suomen Raamattuopistolta luettuaan Nuoret seurakuntalaisina -kehittämisasiakirjan.

Tiina Karlssonin mukaan sivuun jäivät myös Raamatun hyödyntämisen monet mahdollisuudet monikulttuurisuuden, ihmisarvon ja lähetystyön ymmärtämisessä ja kohtaamisessa.

– Myös nuoren henkilökohtaisen jumalasuhteen tukeminen jää hieman pinnan alle.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Kirkkohallituksen hyväksymässä asiakirjassa käsitellään kirkon nuorisotyöhön liittyviä yhteiskunnallisia ja kirkon omia näkökulmia siitä, millainen on nuorten maailma ja mitä seurakunnat voivat siihen tuoda.

Esipuhe kuvaa julkaisua tarkastelun paikaksi. Kasvatuksen työntekijöille ja luottamushenkilöille tarkoitettu kirjanen ei lupaa polkua menestyvään nuorisotyöhön. Se ei myöskään pyri rajaamaan työtä.

– Emme tarjoa vastauksia, vaan pyrimme antamaan aineksia työn pohtimiseen ja kehittämiseen. Kehittämisasiakirja nousee käytännön tuntumasta, kertoo työalasihteeri Pekka Tukeva kirkkohallituksesta. 

Lue Tämän viikon Sanasta myös, miten nuorisotyönohjaa Mikko Saari arvioi julkaisua