Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Nuotta menestyy Venäjällä

 

Vybor Median toimitussihteeri Maria Savitskaja ja päätoimittaja Pekka Jauhiainen. Kuva Jenniina Nummela

– Vybor Media eli venäjänkielinen Nuotta on hyvin lähtenyt käyntiin Venäjällä ja Ukrainassa, kertoo päätoimittaja pastori Pekka Jauhiainen.
Hän on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetystyöntekijänä Inkerin kirkossa.
Nuotan pohjalta venäläistetyn median lähtölaukaus tapahtui kolme vuotta sitten. Ensimmäisenä perustettiin lehti, jota toimittavat venäläiset, suomalaiset ja virolaiset nuoret yhdessä. Sen jälkeen perustettiin nettisivut, jossa on muun muassa videoita.
– Tulevaisuudessa on tarkoitus perustaa myös nettiradio, Jauhiainen kertoo suunnitelmista.

Pekka Jauhiaisen venäläisessä tiimissä on noin kaksikymmentä nuorta Inkerin kirkon seurakunnista, pääasiassa Pietarin alueelta. Median toimitussihteerinä on Maria Savitskaja Pietarista. Lisäksi on ryhmä Ukrainassa Dnepropetrovskin miljoonakaupungissa.

Lehteä painetaan tällä hetkellä kolmetuhatta kappaletta. Viikottain nettisivuilla käy satoja ihmisiä, vaikka sivut ovat olleet käytännössä aktiivisesti toiminnassa vuoden verran.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Nettisivuilla kävijöiden määrä on selkeästi kasvussa, kertoo Jauhiainen.
Nettisivuilla kävijöiden suurin osa on kristittyjä, mutta joukossa on myös muslimeja ja jonkun verran juutalaisiakin.
– Tietysti muun maailmankatsomuksen omaaviakin seuraa mediaamme, Jauhiainen sanoo.

Sivustolla on päivittäin uutta materiaalia, uutisia, videoita ja Raamatun opetusta. Joka viikko on sunnuntain saarnasta lyhennelmä.
Median tarkoitus on evankelioida erityisesti nuoria ja tukea heidän hengellistä kasvuaan. Nettisivut palvelevat myös Inkerin kirkon seurakuntien toimintaa. Sieltä voi saada tietoa Inkerin kirkon tapahtumista ja koulutuksesta.

 

Vyborin nettisivut.