Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Nurmijärven seurakunta linjaa: Vuoden 2024 alusta seurakunnan iltapäivätoiminnassa ei enää kristillistä kasvatusta

 

Nurmijärven seurakunnan iltapäivätoiminta on vuoden 2024 alusta tunnustuksestonta. Se tarkoittaa, että esimerkiksi rukoilemisesta luovutaan kokonaan. Kuvituskuva: Pixabay

Nurmijärven seurakunta luopuu kristillisestä kasvatuksesta iltapäivätoiminnassaan vuonna 2024. Jatkossa iltapäiväkerhossa ei lauleta hengellisiä lauluja, rukoilla eikä seurata kirkkovuotta.

Nurmijärven seurakunnan iltapäivätoiminnassa ei enää vuoden 2024 alusta alkaen toteuteta kristillistä kasvatusta, kerrotaan Nurmijärven seurakuntaviestissä.  Asiasta ei ole tehty virallista päätöstä, vaan muutoksen on linjannut johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Helena Miettinen yhdessä seurakunnan kirkkoherran kanssa.

Uuden linjauksen taustalla on Miettisen mukaan halu kunnioittaa perheiden ja lasten uskonnonvapausta. Seurakunnan järjestämässä iltapäivätoiminnassa ei jatkossa rukoilla esimeriksi ruokarukouksia tai lauleta hengellisiä lauluja. Myöskään kirkkovuoden kulkua ei seurata.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Miettinen korostaa, että kristillisiä symboleita ja esineitä, kuten ristiä tai Raamattua ei kuitenkaan iltapäivätoiminnan tiloista poisteta.

– Kyseessä on lapsen oikeus, ketään ei haluta syrjiä, Miettinen sanoo puhelinhaastattelussa.

Miettinen pitää tärkeänä, että jo eka- ja tokaluokkalaiselta itseltään kysytään, haluaako hän esimerkiksi rukoilla. Koska kaikki eivät halua, on päädytty ratkaisuun, että iltapäivätoiminta on tunnustuksetona.

– Meidän ei ole mahdollista järjestää kahdenlaista toimintaa, Miettinen perustelee.

Helena Miettinen myöntää, että linjauksen osalta ollaan harmaalla vyöhykkeellä, mutta hän korostaa myös, että kyse ei ole suuresta muutoksesta.

– Katsomuskasvatus antaa jatkossa mahdollisuuden tutustua kristilliseen perinteeseen. Se tarkoittaa, että voidaan tutustua esimerkiksi kirkkoon.

Jos iltapäivätoiminnassa olisi mukana muslimilapsi, silloin voisi olla mahdollista, että ryhmä tutustuisi myös islamin uskontoon, Miettinen toteaa.