Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

OAJ:n ja vanhempien nokittelu värittää koulukeskustelua

 

Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila ja OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen kohtaavat keskiviikkona suorassa Viikon debatissa.

Opettajien ammattijärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen sai koululaisten vanhempia uusavuttomiksi arvostelevalla kommentillaan vanhempainliiton takajaloilleen. Keskustelu opettajien roolista ja vanhempien kasvatusotteesta jatkuu järjestöjen välillä.

Opettajien ammattijärjestön (OAJ) puheenjohtaja Olli Luukkainen kysyy blogissaan, onko opettajista tulossa koko perheen ohjaajia. ”Opettajan niskaan on kaadettu vuosien saatossa huomattavasti aiempaa laajempi vastuu lasten ja nuorten hyvinvoinnista”, Luukkainen kirjoittaa.

Luukkainen on huolissaan, riittääkö opettajien aika enää itse opettamiseen. Tilannetta pahentaa vielä se, että Luukkaisen mukaan uusavuttomuus on lisääntynyt vanhempien joukossa. ”Kasvava joukko erityisesti nuorista vanhemmista pyytää opettajilta neuvoja perheen arkielämään ja apua lasten kasvatukseen. ”

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Suomen vanhempainliitto pitää kommenttia ”ala-arvoisena heittona”.

– Hämmästelemme, millä asenteellisella ja tiedon tasolla tärkeät koulu- ja kasvatusmaailman toimijat liikkuvat. Suomalaiset vanhemmat ovat kaukana uusavuttomista. Yleistämisen leimat auttavat vähiten niitä lapsia, joiden perheissä arki on syystä tai toisesta vaativaa, vastaa vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila Luukkaiselle Iltasanomissa.

Radio Dein viikon debatti tarttuu aiheeseen keskiviikkona 22.1. Asiasta keskustelevat suorassa lähetyksessä klo 9-10 OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen ja vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila. Uusinta klo 13-14 ja sunnuntaina 26.1. klo 20-21.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa