Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

”Omiin kipukohtiin tutustuminen auttaa ymmärtämään muita”

 

Mira Vihanto toimii Raamattuopiston Sielunhoitolinjan opettajana.

Kasvu lähimmäisen rinnalla kulkijaksi on elämän mittainen matka. Tähän kasvuun tarjoaa eväitä Suomen Raamattuopiston Sielunhoitolinja.

Uudistetun Sielunhoitolinjan opinnot alkavat syksyllä 2016.

Raamattuopisto tiedottaa, että ”Sielunhoitolinjalla opiskellaan valmiuksia toimia kuuntelijana ja vierellä kulkijana, kun ihminen painii erilaisten ongelmien kanssa”.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

– Tutustumme linjalla myös itseemme. Lukuvuoden mittainen koulutus antaa aikaa henkilökohtaisille kysymyksille ja prosessoinneille. Aikaa tarvitaan, sillä on haastavaa oppia tunnistamaan omia kipukohtia, kertoo Sielunhoitolinjan opettaja, teologian maisteri Mira Vihanto.

Vaikeiden asioiden kohtaamista

Kuten monet muutkin, Vihanto kiinnostui sielunhoitotyöstä juuri omien kamppailuidensa kautta.

– Omat kysymykset olivat yksi syy siihen. Sen näkee varsinkin nyt jälkikäteen. Elämässäni on ollut käänteentekeviä kohtaamisia, joiden myötä heräsi kiinnostus pureutua aiheeseen, Vihanto toteaa.

Hänen mielestään periaatteessa jokainen ihminen hyötyisi sielunhoidon opiskelusta.

– Tutkimme kristinuskon ja psykologian ihmiskäsitystä, sekä niiden välistä suhdetta ihmisen auttamisessa.

Tavoitteena hyvä sielunhoitaja

– Nyky-yhteiskunnassa lähes kaikilla on jonkinasteista psykologista tietämystä, mutta varsinkin sielunhoitajalle on tärkeää erottaa terveellä tavalla maalliset ja hengelliset asiat sekä laki ja evankeliumi. Psykologinen tietämys ihmisestä ei edellytä oppiarvoja. Täällä koulutetaan rinnalla kulkijaksi ja annetaan eväitä kohdata ihmisiä heidän elämäntilanteissaan ja ongelmissaan.

– Päteviä sielunhoitajia ei ole olemassa. Mutta hyviä on, Vihanto muistuttaa.

Kenelle suosittelet linjaa?

– Kaikille, joita aihe kiinnostaa, ja jotka ovat valmiita tutustumaan myös itseensä. Harvemmin pystyy auttamaan, ellei itse ole tarvinnut apua.

Lukuvuoden mittainen sielunhoitolinja koostuu yhdeksästä lähiopetusjaksosta, ryhmäkokoontumisista sekä etätehtävistä ja käytännön harjoituksista. Etätehtävien lisäksi opintoihin sisältyy pienimuotoinen lopputyö.

Lähiopetusjaksojen sisällöt jakautuvat kristinuskon perusteiden, mielenterveydenkysymysten ja sielunhoidon osalta omiksi kokonaisuuksikseen.

Opinnot antavat valmiuksia toimia sielunhoitotehtävissä seurakunnassa ja kristillisissä järjestöissä sekä omassa lähiympäristössä.   Opintolinjalle valitaan opiskelijat hakumenettelyn kautta. Hakuaikaa syksyllä alkavaan koulutukseen on 31.8.2016 asti.

Lisätiedot hakuohjeineen löytyvät täältä

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet