”Opettelemme konkreettista lähimmäisen rakastamista”

 

Timo Raassina on yksi oranssiliivisistä Eväät elämään -kerääjistä. Kuva: Laura Manninen

Helluntaiseurakunnat ovat jo monena vuonna jalkautuneet omien paikkakuntiensa kulmille Eväät elämään -keräyslippaiden kanssa. Eväät elämään -keräys käynnistyy taas maanantaina yli sadalla paikkakunnalla. Vapaaehtoisvoimin toteutettava lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin kampanja kerää varoja Aasian köyhimpien maiden lasten hyväksi.

Fida Internationalin ja helluntaiseurakuntien keväinen Eväät elämään -hyväntekeväisyyskampanja näkyy parhaillaan kaduilla ja toreilla.

Tämän vuoden keräyskohteena on Fidan kyläterveystyö Kambodžan ja Nepalin maaseudulla. Työn tavoitteena on luoda turvallinen elinympäristö tuhansille lapsille, ja keräyslippaita pitävillä käsillä on suuri merkitys: esimerkiksi jo kahden euron lahjoituksella yksi nepalilaislapsi saa terveystarkastuksen ja peruslääkityksen.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Kampanjaan on tänä vuonna ilmoittautunut mukaan 117 helluntaiseurakuntaa. Suurin osa seurakunnista on osallistunut jo useana vuonna, mutta mukana on myös seitsemän uutta tulokasta.

Lappeenrannan nuoret kampanjoivat yliopistolla

Ensimmäistä kertaa mukana on myös Lappeenrannan helluntaiseurakunnan nuorten tiimi. Seurakunta on aiempinakin vuosina osallistunut kampanjaan, mutta nyt nuoret tekevät ensimmäistä kertaa yhdessä oman kampanjan. Niklas Litmala seurakunnan nuorten tiimistä kertoo, että osallistuminen opettaa nuorille itsensä likoon laittamista lähetystyön hyväksi.

– Seurakuntamme nuorisotyötä on viime aikoina suunnattu missionaarisempaan suuntaan. Lähetystyö on nuorteniltojen aiheena kuukausittain, ja kannatamme porukalla Ugandan entisiä lapsisotilaita Fidan kautta. Keräys tuntuu järkevältä osalta tätä kokonaisuutta. Tässä opetellaan konkreettista lähimmäisen rakastamista.

Nuorten tiimi on jo toteuttanut keräystempauksen Lappeenrannan teknillisen yliopiston kampuksella yhdessä yhteiskristillisen opiskelijakerhon kanssa. Tempaus otettiin akateemisessa yhteisössä hyvin vastaan.

– Tuotot olivat varsin hyvät, ja yliopiston professoritkin kävivät lahjoittamassa, Litmala kertoo.

Litmalan mielestä on tärkeää, että seurakunnissa nuoret otetaan aktiivisesti osaksi lähetystyötä ja painotetaan jokaisen oman roolin merkitystä.

– Lähetystyötä eivät tee vain jotkut ”suuret” lähetit, vaan ihan jokaisen meistä panos tarvitaan. Kummilapsiuutisten ja tämän kampanjan kautta pystyy kertomaan selkeää tarinaa siitä, miten juuri meidän työmme vaikuttaa kehitysmaissa. Näin ihmiset toisella puolella maailmaa tulevat lähelle nuorten arkea.