Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Paavi: Iloitkaa, kun ei-katolilaiset tekevät hyvää

 

Paavi Benedictus XVI sanoo, että katolilaisten tulisi olla iloisia, jos ei-katolilaiset tekevät hyvää tai hyväksyvät sen, mikä on totta, kertoi Catholic News Agency.
– Kirkon jäsenten ei tulisi olla mustasukkaisia, vaan iloita, jos joku yhteisön ulkopuolelta tekee hyvää Kristuksen nimessä, olettaen, että tämä on tehty kunnioituksella ja oikein tarkoitusperin, hän sanoi eilen Castel Gandolfossa Italiassa.

 

Paavi viittasi sanoillaan evankeliumitekstiin Markuksen evankeliumista, jossa mies, joka ei ollut Jeesuksen seuraaja, oli ajanut pahoja henkiä Jeesuksen nimessä. Apostoli Johannes tahtoi keskeyttää miehen toiminnan, mutta Jeesus ei sallinut.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Tuhannet pyhiinvaeltajat olivat kokoontuneet paavin kesäasunnolle Castel Gandolfoon viettämään Angelus-rukoushetkeä. Paavi muistutti heitä myös 300-400-luvuilla eläneen kirkkoisä Augustinuksen sanoista: ”Kuten voidaan löytää sellaista, mikä ei ole katolista, katolisessa kirkossa – se on, Kirkossa – voidaan myös löytää sellaista, joka on katolista, katolisen kirkon ulkopuolelta.”

Paavi sanoi, että tämä on, mitä Jeesus pyrkii selittämään opetuslapsilleen. ”Hyviä ja jopa ihmeellisiä asioita” voi tapahtua heidän piiriensä ulkopuolella, kun ihmiset ”tekevät yhteistyötä Jumalan valtakunnan kanssa”, vaikka vain pienillä teoilla.