Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Paavo Arhinmäki: Saamani kritiikki vahvistaa, että olen toiminut oikein

 

Ministeri Paavo Arhinmäki. KUVA:paavoarhinmaki.fi

Ministeri Paavo Arhinmäen tekemä ratkaisu jättää Sekl ja Slef ilman nuorisojärjestötukea on herättänyt vilkkaan keskustelun. Tänään Arhinmäki kommentoi saamaansa kritiikkiä blogissaan.

”Näissä kannanotoissa minua on moitittu suvaitsemattomaksi ja syytetty sanan- ja uskonnonvapauden rajoittamisesta. Tämä kritiikki on vain vahvistanut näkemystäni siitä, että olen toiminut oikein”, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhimäki kertoo, että valtaosa palautteesta on kuitenkin ollut myönteistä.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö ei voi olla mukana tukemassa järjestöjä, jotka esimerkiksi levittävät maahanmuuttovastaisuutta tai suhtautuvat kielteisesti seksuaalivähemmistöihin tai eivät ilmaise kantaansa näihin kysymyksiin selkeästi”, Arhinmäki perustelee.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Ministeri toteaa, että ”Älä alistu!” -kampanja ei ole ainoa syy rahojen eväämiselle.

”Se etteivät kyseiset järjestöt saa tänä vuonna tukea, liittyy kokonaisharkintaan. Osana tätä harkintaa oli Älä alistu -kampanja, jossa annetaan ymmärtää, että homoseksuaalisuudesta voi ”eheytyä” ”.

Arhinmäki muistuttaa, että päätös ei koske kaikkia kristillisiä järjestöjä.

”Tällaista kategorista päätöstä ei ole tehty, päinvastoin. Päätös koskee vain yksittäisiä järjestöjä. Todettakoon, että edelleen noin viidesosa tuen saajista kuuluu kristillisten järjestöjen kategoriaan. Ja hyvä on myös huomata, että kyseisiltä järjestöiltä on evätty tuki myös Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien toimesta”, Arhinmäki huomauttaa.

Lue koko blogi tästä

 
artikkelibanneri Uusi Tie