Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Päiväkotihanke edistää lasten oloja Kurdistanissa

 

Shahzada-päiväkodissa lapset saavat leikkiä muun muassa hiekkalaatikolla. Kuva: Kirsi Lehto

Lapset pääsevät muun muassa leikkimään hiekkalaatikolla.

Irakin Kurdistanin alueella Erbilin kaupungissa on viime syksynä perustettu päiväkoti osana paikallisen evankelisen kirkon sekä Fida Internationalin kehitysyhteistyöhanketta. Shahzada-nimisessä päiväkodissa käy tällä hetkellä noin 40 erilaisista etnisistä ja uskonnollisista taustoista tulevaa 4 – 5 -vuotiasta lasta. Päiväkoti on Kurdistanin ensimmäinen, jossa on otettu käyttöön erityiset lastensuojeluohjeet.

– Haluamme luoda turvallisen ympäristön, jossa lapset kokevat olevansa rakastettuja, kertoo Shahzadan toiminnanjohtaja Yumna Hermiz paikalliselle Rudaw.net-uutissivustolla.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Shahzadassa lapset pääsevät esimerkiksi leikkimään hiekkalaatikolla ja heitä pyritään huomioimaan lempeästi ja henkilökohtaisesti. Toimintatavat poikkeavat paikallisen kulttuurin kovasta suhtautumisesta lapsiin.

– Täällä [Irakin Kurdistanissa] monet [päiväkoti]opettajat eivät tiedä, miten työskennellä lasten kanssa positiivisella tavalla, koska heille ei ole tarjottu koulutusta, kertoo Fidan projektityöntekijä Kirsi Lehto.

– Usein häiriökäyttäytyminen on seurausta huomioimisen puutteesta. Yritämme pitää ryhmäkoot pieninä.

Päiväkodin yhtenä tavoitteena on viedä kehittämiään lastensuojelullisia ja kasvatuksellisia periaatteita eteenpäin lasten kotiolosuhteisiin sekä muihin päiväkoteihin.

 

Lue alkuperäinen uutinen päiväkodista täältä.