– Päivi Räsänen onnistui sattumalta herättämään viime syksynä epätavallisen kiivaan ja samalla kiinnostavan keskustelun, jossa oltiin reippaasti eri mieltä, Freija Özcan perusteli Vuoden kristillinen mediateko -palkinnon luovutusta Räsäselle.
Özcan totesi palkinnon luovutustilaisuudessa Cafe Agricolassa, Helsingissä, että keskustelu lähestulkoon pakotti jokaisen suomalaisen kautta maan miettimään omaa suhdettaan ihmiseen, itseensä, kristinuskoon ja Jumalaan.
– Räsänen sanoi mielipiteensä suoraan, se oli hienoa, Özcan kommentoi valintaansa Seurakuntalaiselle.
– Sellaista ei yksikään kristillinen yhteisö ole aikoihin saanut aikaan maassamme. Siksi, ottamatta mitään kantaa itse keskustelussa esitettyihin näkemyksiin, keskustelun synnyttäminen on tunnustuksen arvoinen teko”, Freija Özcan perusteli.
– Surullista kyllä, keskustelu myös ravisteli, loukkasi ja haavoitti monia aiheuttaen valitettavan joukkopaon kirkosta. Me suomalaiset olemme hyvin huonoja keskustelijoita siinä mielessä, että meidän on vaikea olla reilusti eri mieltä keskustelukumppanimme kanssa. Siksi mieluummin hyssyttelisimme vaikeat asiat olemattomiin, Özcan sanoi.
”Sanoma armosta on tärkein”
Päivi Räsänen otti palkinnon vastaan isona rohkaisuna. Tunnustus tuli Räsäselle isona yllätyksenä. Henkilökohtaista tukea Räsänen on saanut pitkin syksyä tuhansien sähköpostien ja lukemattomien kukkalähetysten kautta.
– Minun lisäkseni tämä on varmasti suuri rohkaisu myös suurelle joukolle niitä suomalaisia, jotka toivovat Raamatun arvojen ja kristillisen uskon sanoman nousevan julkisessa keskustelussa esiin, kansanedustaja Päivi Räsänen totesi omassa puheenvuorossaan.
– Olen monesti surrut sitä, että julkisissa esiintymisissäni lainsäätäjänä niin harvoin tulee mahdollisuus pitää esillä uskoni ja elämäni ydintä, armon sanomaa. Mutta kirkolle ja kristityille avautui viime syksynä erityisellä tavalla mahdollisuus tuoda esiin kristinuskon ydinsanoma ristiinnaulitusta
ja ylösnousseesta Jeesuksesta. Sanoma armosta on tärkein ja se antaa myös minulle mahdollisuuden antaa nimi omille synneilleni, Räsänen sanoo.
Räsänen vertasi tämän päivän mediaa entisajan suurkaupunkien toreihin ja kokoontumispaikkoihin. Räsänen iloitsee myös siitä laajasta keskustelusta, joka levisi työpaikoille ja kouluihin. Samaan aikaan Räsänen on huolissaan kristillisen uskon kapenevasta tilasta yhteiskunnassamme. Räsäsen mukaan tarvitaan edellä kävijöitä, jotka raivaavat tilaa keskustelulle.
– Tänä päivänä monimuotoinen media on se esiintymislava, julkinen estradi, jolta me voimme puhutella suuria joukkoja ihmisiä. Voimme olla kiitollisia siitä sanan- ja uskonnonvapaudesta, jonka turvin saamme pitää Raamatun sanomaa esillä näillä foorumeilla”, Räsänen sanoi.