Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Paperipula haastanut myös kristillistä kustannustoimintaa – ”Vasta neljäs paperitilaus saatiin onnistumaan – hinta noussut jopa 70 prosenttia”

 
Aikamedian tuottamia lehtiä ja kirjoja.

Paperiteollisuus on häiriötilassa. Toisaalta esimerkiksi sanomalehtipaperin kysyntä pitkällä tähtäimellä heikkenee, toisaalta julkaisuja on edelleen paljon. Kuvassa kustannusyhtiö Aikamedian tuotteita. (Aikamedia)

UPM:n lakon päättyminen helpottaa tilannetta jonkin verran. Venäläispaperin poistuessa valikoimista ja läntisten paperiyhtiöiden purettua liikakapasiteettia ala kärsii toimitusvaikeuksista.

Koronapandemian aiheuttamat pitkittyneet toimitusvaikeudet, paperiteollisuuden lakko ja Venäjän sotatoimista johtuneet pakotteet ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia kustannusalan toimijoille. Paperin saatavuuden kiristyminen ja koko Euroopan laajuinen paperipula on vaikuttanut myös esimerkiksi helluntaiseurakuntien kustannusyhtiö Aikamedian toimintaan.

– Kirjojen painoaikataulut ovat pitkittyneet ja paperin hinta noussut viime elokuusta lähtien jopa 60–70 prosenttia, Aikamedian toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen harmittelee.

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

Viikkolehti Ristin Voiton sanomalehtipaperia on jouduttu ostamaan etukäteen koko vuoden 2022 tarpeisiin. Kumpulaisen mukaan korkea paperin hinta vaikuttaa alan kannattavuuteen.

– Silti haluamme turvata tiedonvälityksen ja lukijoiden mahdollisuuden saada kristillistä lehti- ja kirjasisältöä.

Suuri ponnistus on syksyllä toteutettavan valtakunnallisen Se löytyi -mediamission yhteydessä julkaistava kirja, jonka painosmäärä on 2,2 miljoonaa kappaletta.

– Vasta neljäs

paperitilaus saatiin onnistumaan.

Aikamedia tuottaa viittä eri lehteä, joita ovat sanomalehdet Ristin Voitto ja Paimen Plus sekä aikakauslehdet Hyvä Sanoma, Jees ja Kultalyhde. Kirjatuotannon laajuus puolestaan on 20–30 nimikettä vuosittain.