Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Parantumisihme osoittautui pysyväksi

 

Suomalaiset lähetystyöntekijät todistivat aidsin paranemista. Kuva: Shutterstock

Vuonna 2009 ihmeen kautta aidsin oheistaudeista parantunut kenialaisnainen on edelleen terve, suomalaislähetit kertovat.

Kwa Upangan kylässä Kenian rannikolla asuva Yunis oli saanut HI-viruksen toimittuaan prostituoituna. Infektio oli kehittynyt aidsiksi, ja Yunis oli sen seurauksena mennyt nopeasti hyvin heikkoon kuntoon. Mikään ruoka ja juoma ei pysynyt hänen sisällään, ja hän oli laihtunut lähes luurangonlaihaksi. Hänet oli viety sairaalaan, mutta kun tarjotut hoidot eivät olleet auttaneet, lääkärit olivat lähettäneet hänet kotiin kuolemaan.

Eräänä päivänä Yunis pyysi perhettään kantamaan hänet kylällä sijaitsevaan kirkkoon. Seurakunnan pastoripariskunta ja vanhimpia haettiin paikalle, ja Yunis pyysi heitä rukoilemaan puolestaan.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Alkoi viikon kestänyt, ympärivuorokautinen rukoustaistelu. Muutaman päivän kuluttua alkoi näkyä merkkejä sairauden väistymisestä. Kävelykykynsä jo menettänyt nainen vastaanotti Jeesuksen pelastajanaan ja palasi kotiin, nyt itse kävellen. Pian hän oli yhtä terveen näköinen kuin kuka tahansa, suomalaiset lähetystyöntekijät Reijo ja Krista Kuokkanen muistelevat.

Kwa Upangan seurakunta kuuluu Suomen helluntailiikkeen kumppaniyhteisöön, Kenian Full Gospel -helluntaikirkkoon, ja Kuokkaset vierailivat seurakunnassa vastikään. Matkalla he tapasivat Yuniksen.

– Hän on säilynyt terveenä. Parantumisen jälkeen hänen HIV-kokeensa oli negatiivinen, eikä hän ole syönyt mitään aidslääkkeitä. Hän on naimisissa ja hänellä on terve lapsi.

– Olemme nähneet paljon aidsia sairastavia uskovia. Olemme olleet heidän kastejuhlissaan ja iloinneet uudesta elämästä Jeesuksessa, mutta useimmiten heidän tiensä päättyy nopeasti kuolemaan, Kuokkaset toteavat.