Lähetyksen kesäpäivät huipentuivat lauantaina lähetysjuhlaan, jossa saateltiin eläkkeelle pitkäaikainen lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja toivotettiin tervetulleeksi elokuussa lähetysjohtajana aloittava Taneli Skyttä.
Paljon yhteisiä naurunpyrskähdyksiä ja hyvää tuulta sisältäneessä ja samaan aikaan syvällisessä iltajuhlassa kohtasivat vanha ja uusi lähetysjohtaja ja siunattiin matkaan työalueille palaavat lähetit.
Johtajuuteen ja johtajien valmentamiseen perehtynyt Taneli Skyttä sai vastattavakseen monia visaisia kysymyksiä. Hän vakuutti kuulijat paitsi selkeillä näkemyksillään lähetystyön suunnasta, myös aitoudellaan ja vilpittömyydellään.
Skyttä näkee Suomen ja Kylväjän merkittävällä paikalla maailmanlaajassa lähetyksessä.
– Vaikuttavuutta ei mitata järjestön koolla. Meillä on ihmisinä kiusaus ajatella, kuinka monta lähettiä lähetetään tai mikä on budjetti. Jumalan matematiikka on erilaista. Olennaista on olla siellä, missä Jumala haluaa meidän olevan, niiden kumppaneiden kanssa, jotka hän on meille tarkoittanut. Silloin saamme aikaan itseämme suuremman jäljen.
Skyttä haluaa käyttää parhaat työvuotensa lähetystyön asialla.
– Pienen puuhastelun sijaan olen mieluummin antamassa panokseni siihen, että suomalainen lähetystyö tunnistetaan Jumalan valtakunnan immateriaaliksi maailmanperintökohteeksi, jolla on yhä annettavaa, täräyttää Skyttä.
Skyttä haaveili jo nuorena maailman muuttamisesta. Sitä hän on päässyt tekemään paitsi Keski-Aasiassa viettämiensä lähettivuosien aikana, myös useissa tehtävissä Kylväjän kotimaan organisaatiossa. Urheilulähetystyö on lähellä Skytän sydäntä. Hän onkin ollut avainpelaajana kristillisen urheiluseuran KRIK Finlandin perustamisessa. Viimeisen vuoden Skyttä on ollut perheineen lähetystyössä Ateenassa maahanmuuttajien parissa.
– Maahanmuuttajissa on valtava potentiaali myös Suomessa. Miten vetää heidät mukaan Jumalan perheväkeen ja työtovereiksi? Galatalaiskirjeen toisessa luvussa seurakunnan vanhimmat tunnustivat uudet johtajat ja ojensivat heille kätensä yhteistyön merkiksi. Ojennetaan mekin uusille kristityille yhteistyön ja ystävyyden käsi ja otetaan heidät mukaan.
Väistyvä lähetysjohtaja Pekka Mäkipää pohti lähetystyön jatkuvuutta ja yhden ihmisen osaa pitkässä jatkumossa.
– Sitä, mikä on tekemisen arvoista, ei tehdä yhdessä ihmiselämässä. Jeesus teki, me emme. Me tarvitsemme jatkuvuutta. Emme voi olla huippujoukko tai joukko huippuja, vaan meidän on oltava huippujoukkue.
Vahvuusajatteluun perehtyneen Skytän on hyvä jatkaa Kylväjän huippujoukkueen valmentamista.
– Jokainen on parhaimmillaan silloin, kun saa hyödyntää omia vahvuuksiaan. Lähetystyö on joukkuelaji, jossa jokaisella on oma tärkeä paikkansa.
Jalkapalloerotuomarinakin tunnettu Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Jaakko Rusama haastoi ottamaan peliin mukaan myös yleisön.
– Lähetystyössä ei ole pelaajia ja katsojia, vaan kaikki ovat pelissä mukana.
Lähetysjuhla päättyi 18 työalueelle palaavan lähetin ja uusien kotimaantyöntekijöiden siunaamiseen. Rusama evästi siunattavia matkaan:
– Jokainen lähetystyöntekijä, joka on saanut lähetyskutsun ja jonka Kylväjä saa olla lähettämässä eturintamaan, saa varmasti kokea, että hänellä on kirkon tuki. Se tarkoittaa pysyvää ja jatkuvaa rukousyhteyttä ja varmaa valtuutusta siitä, että tätä kirkkomme haluaa. Aina sitä ei mitata rahalla, mutta me olemmekin Jumalan palveluksessa, emme vain jonkin instituution tai järjestön palveluksessa. Me saamme ilolla kantaa teitä työhön siunattavat ja kannamme Taivaallisen Isän eteen samalla tavalla uuden lähetysjohtajan Tanelin.