Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Parisuhteen rakennuspalikoita nuorille

 

Ensi vuonna nuorille järjestetään parisuhdetapahtuma Kansanlähetysopistolla 14.–16. helmikuuta. Toivo&Marina-parisuhdeviikonloppu on tarkoitettu seurusteleville pareille ja aviopareille, jotka haluavat rakennuspalikoita yhteiselämäänsä jo alkuvaiheissa – ennen kuin suhteessa on menty metsään.

– Haluamme rohkaista nuoria panostamaan suhteeseensa, viikonloppua järjestävä Jenni Mäkäläinen kertoo.

Hänen kanssaan tapahtumaa suunnittelevat Sakari Mäkäläinen ja kaksi muuta paria: Simi Virtanen ja Heidi Viita-Virtanen sekä Hanna ja Richard Eklund.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Viikonloppu koostuu opetuksesta, työpajoista ja yhdessäolosta. Aiheena ovat kommunikaatio, päätöksenteko, seksi sekä miehen ja naisen eroavaisuudet. Kaikissa aiheissa on kristillinen näkökulma.

– Mietimme ystäväpiirissä, mitkä aiheet nousevat usein pareille keskustelun aiheiksi ja mistä saattaa tulla riitaa. Tämän pohjalta valittiin aiheita, Mäkäläinen sanoo.

Opetusten jälkeen parit työstävät aiheita kysymysten avulla. Vaikeistakin asioista on helpompi puhua parisuhdeviikonlopussa kuin kotioloissa.

Järjestäjäpariskuntien mielestä nuorille on liian vähän kristillisiä parisuhdetapahtumia.

– Olisimme mieheni kanssa kaivanneet tätä, kun seurustelimme.

Seurusteleville pareille ja aviopareille on myös erikseen ohjelmaa. Myös ne parit ovat tervetulleita, joilla on jo lapsia.

 

Lisätietoja viikonlopusta on saatavilla sekl.fi-sivustolla sekä Facebookissa.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie