Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Pasi Turusen kysymys Arhinmäelle: ”Mikä on Suomen islamilaisen neuvoston kanta homoseksuaalisuuteen?”

 

Toimittaja Pasi Turunen ottaa tuoreessa blogissaan kantaa ministeri Paavo Arhinmäen päätökseen jättää Slef ja Sekl ilman nuorisotyöhön tarkoitettua tukea.

Hän ihmettelee, miksi kyseisiltä järjestöiltä leikattiin tuet homoseksuaalisuuskysymyksen perusteella, mutta esimerkiksi Suomen islamilainen neuvosto sai nuorisotyöhön 7000 euroa tukea.

– Jostain syystä ministeriössä ei tullut mieleen kysyä heidän kantaansa homoseksuaaliseen käyttäytymiseen, ”eheytymiseen” ja Anni –kampanjaan, Turunen kirjoittaa.

– Helsingin ja Vantaan seurakuntien lähetystukipäätöstä ankarasti kritisoineessa blogissani totesin että, suhtautumisesta homoseksuaaliseen käyttäytymiseen on tullut seurakuntatasolla uusi puhdasoppisuuden mittari. Sitä kaivellaan ja tentataan kuin inkvisitiossa konsanaan. Ja jos sille ei löydy ”varauksetonta tukea”, niin seurauksena on kirkon vastaisku.

Sama näyttää nyt olevan linja myös Arhinmäen ministeriössä, Turunen kirjoittaa.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

– Ei riittänyt , että mainituista järjestöistä toisella, Slefillä, ei tiettävästi ollut mitään osaa eikä arpaa Älä alistu -kampanjassa, kuten ministeriöstä virheellisesti annettiin ymmärtää.  Syyksi riitti se, että Arhinmäen ministeriössä tiedetään – kuinka ollakaan – lähetyskannatuksen lakkauttaneiden seurakuntien selvityksen perusteella, että Slef edustaa samaa ”eheytysajattelua” kuin kampanjassa mukana olleet.

– Lisämiinusta tulee siitä, ettei Slef ole irtisanoutunut kampanjasta ottamalla etäisyyttä kampanjassa mukana olleeseen sisarjärjestöönsä, Turunen päivittelee.

Turunen kysyy, ”onko Arhinmäen ministeriöstä tulossa orwellilainen ajatuspoliisi, joka rankaisee vääristä ajatuksista”.

– Tällainen kristillisiin järjestöihin valtiolliselta taholta kohdistuva suoranainen vaino on ennenkuulumatonta Suomessa. Sitä harjoitettiin ahkerasti aikanaan Neuvostoliitossa, kun kristinuskon vastaiset vasemmistolaiset aatteet siellä olivat vallankahvassa. 

Lue Turusen kirjoitus

 
Artikkelibanneri perussanoma