Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Pastori Kai Sadinmaan päiväkäsky sai kirkon tyhjenemään kuulijoista

 

Kallion kirkossa järjestetään paljon tapahtumia. Kuva: Kirkon kuvapankki/Henna Aaltonen

Torstaina Kallion kirkossa järjestetty Uskonto, politiikka ja jumalanpilkka -keskustelutilaisuus tyhjeni kuulijoista, kun pastori Kai Sadinmaa (sit. vas.) peitti Mannerhimin päiväkäskyn omalla versiollaan.

Kallion kirkossa syntyi torstaina kohu, kun vasemmistoliiton ehdokas Kai Sadinmaa päätti peittää kirkon seinällä roikkuneen Mannerheimin päiväkäskyn omalla versiollaan, uutisoi Kirkonkellari. Sadinmaan päiväkäskyssä kiitettiin vuolain sanoin Suomen äitejä siitä, että he ovat luovuttaneet poikansa kapitalismin uhreiksi ja siten turvanneet eliitin hyvinvoinnin. Sadinmaan alettua lukemaan päiväkäskyään ääneen, kirkkoon tulleet kuulijat poistuivat paikalta yhdessä tilaisuuteen saapuneen kutsuvieraan kokoomuksen ehdokkaan Atte Kalevan kanssa. Kaleva nimitti blogissaan tapahtunutta ”narsistis-egoistiseksi farssiksi”.

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo kommentoi tapahtunutta tiukasti Kallion kirkon nettisivuilla:

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

”Tällaiseen performanssiin ei ole annettu lupaa ja pidän tempausta paheksuttavana paitsi tilavarauksen harhaanjohtamisen myös tilaisuuden sisällön vuoksi. Pahoittelen sitä, että kuulijat ja muut keskustelijat ovat joutuneet seuraamaan poliittista mainospropagandaa taidespektaakkeliin verhottuna.”

Voit lukea koko Sadinmaan kirjoittaman ”Päiväkäskyn” täältä.

Lue myös Radio Dein vaalitentin yhteenveto ja kuuntele Kai Sadinmaan ja Ilkka Kantolan keskustelu Kallion kirkossa tapahtuneesta välikohtauksesta.