Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Pekka Simojoki: ”Kirkon kohtalo voidaan ratkaista näissä vaaleissa”

 

Kuva: Matti Korhonen.

Muusikko ja kirkolliskokousedustaja Pekka Simojoen mukaan nyt on oikea aika taistella kirkon jäsenkatoa ja sen muita ongelmia vastaan.

– Lähivuosina ratkaistaan, minkälainen kirkko meillä on tulevaisuudessa. Tämän ratkaisun olennainen osa ovat tulevat seurakuntavaalit, itsekin ehdokkaana oleva Simojoki toteaa.

Hänen mukaansa rohkaisua tarvitsevat kirkossa nyt varsinkin ne, ”joille Raamattu ja Jeesus ovat rakkaita”.

Simojoki edustaa seurakuntavaaleissa Usko ja yhteys -verkostoa, joka haluaa tukea ”perinteistä kristillistä näkemystä edustavia vastuunkantajia luterilaisessa kirkossa”.

Avainmedia ilmainen (vkot 48-49)

– Moni niistä, joille Raamattu, kirkko ja Jeesus ovat rakkaita, ovat heittäneet hanskat tiskiin. Olen kuullut monen perinteisesti Raamattua ja uskoa tulkitsevan sanovan ”yritin, mutta enää en jaksa”.

– Kuitenkin nyt jos koskaan on herättävä vaikuttamaan, vaikka näyttäisi, ettei mitään ole tehtävissä, ja vaikka kirkko näyttäisi olevan uppoamassa.

– Itse ajattelen, että kirkko on kuin äiti, joka on nyt sairas. Kuka nyt jättäisi sairaan äitinsä hoitamatta? Simojoki vertaa.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa kirkon irrottautuminen perinteisistä Raamatun mukaisista arvoista ei ole tuonut seurakuntiin lisää jäseniä vaan päinvastoin.

– Kristillinen yhtenäiskulttuuri on lännessä hyvin pitkälle murentunut.

– Mutta olen itse nähnyt, että esimerkiksi eri puolilla Intiaa, Aasiaa ja Afrikkaa seurakunnat kasvavat. Se johtuu siitä, että kyseisissä seurakunnissa pysytään Raamatun sanassa.

– Kuoleman tie on se, että aletaan uudistaa raamatuntulkintaa ajan hengen mukaan. Jos ajan hengen kanssa menee naimisiin, on huomenna leski.

Simojoki kuvaa itseään kulttuurin suhteen liberaaliksi, mutta Raamatun suhteen hän on konservatiivinen. Hän ei ole harkinnutkaan kirkosta eroamista.

– Niin kauan kuin saan tulkita Raamattua perinteisellä tavalla, tehdä työtä ja uskoa niin kuin uskon, pysyn kirkossa.

– Jos nyt lähdemme oikeaan suuntaan, uskallamme kysyä, mikä on kirkko, pidämme kiinni Raamatusta, muutamme rohkeasti toimintakulttuuriamme ja panostamme lähetystyöhön, meillä on 20 vuoden päästä varmasti pienempi mutta terveempi kirkko, joka kasvaa, Simojoki ennustaa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys pidetään 27-31.10. Varsinainen vaalipäivä on 9.11.

 
Artikkelibanneri perussanoma