Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Pelastusarmeija isännöi Lontoon olympialaisten maastopyöräilykilpailuja

 

Pelastusarmeija on ensimmäinen kristillinen kirkkokunta, joka isännöi kokonaista kisatapahtumaa olympialaisissa. Maastopyöräilyn kilpailupaikka on Pelastusarmeijan omistamalla Hadleigh Farmilla, jonka Pelastusarmeijan perustaja William Booth osti 121 vuotta sitten. Maastopyöräilykilpailut järjestetään 11.–12.8.

 

Hadleigh Farm on valittu kisapaikaksi, sillä se täyttää tekniset vaatimukset radan haastavuudesta. Maasto on kumpuilevaa nurmikkoa, jota peittää matala pensaikko. Miesten kilpailuun on osallistumassa 50-60, naisten kilpailuun 30-40 kilpailijaa.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Monet pelastusarmeijalaiset toimivat myös kisapappeina ja tarjoavat tukea niille, jotka kokevat tarvitsevansa apua. Pelastusarmeija on myös pääorganisoijana More Than Gold -ohjelmaan liittyvässä Million Cups of Water -vedenjakelussa kisojen työmatkalaisille ja katselijoille, jotka odottavat kuljetusta tai kävelevät kisapaikoille.

Lontoon kesäolympialaiset pidetään 27. heinäkuuta – 12. elokuuta.

 

Lue myös: Uskontoteemainen Tulivaunut-elokuva osana Lontoon olympialaisten juhlintaa