Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Piispa Häkkinen Kylväjän kesäpäivillä: Suvaitsevaisuus ei kelpaa aina tunnussanaksi

 

Piispa Seppo Häkkinen siunasi lähetystyöntekijöiksi viisi Kylväjän lähetyskandidaattia. Kuva Sini Myllyniemi

– Moniarvoisuuden uhka on kristinuskolle salakavalampi kuin maallistuminen, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen sanoi Kylväjän kesäpäivillä Imatralla viime sunnuntaina.
Häkkinen totesi, että vaikka uskovilla on joissakin tilanteissa syytä katsoa asioita avarammin, on asioita, joissa suvaitsevaisuus ei kelpaa tunnussanaksi.

Kylväjän ja Imatran seurakunnan järjestämillä kesäpäivillä piispa Seppo Häkkinen siunasi 17. heinäkuuta messussa viisi uutta lähetystyöntekijää Mongoliaan ja Keski-Aasiaan. Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää siunasi matkaan työalalle palaavia lähettejä neljätoista aikuista ja viisi lasta.

Piispa Seppo Häkkinen painotti Kristuksen ainutlaatuisuutta tienä pelastukseen ja todelliseen Jumalan tuntemiseen. Häkkinen sanoi, että pelastustien tukkivat toisaalta moniarvoisuus, relativismi ja ihmisen luulo omaan hyvyyteensä eli oma vanhurskaus.

– Moniarvoisuuden uhka on kristinuskolle salakavalampi kuin maallistuminen, Häkkinen sanoi lainaten ruotsalaista kirjailijaa, Peter Halldorfia.
Kristinusko on ehdotonta

SRO neliöb. 17.-23.10.

Häkkinen totesi, että vaikka uskovilla on joissakin tilanteissa syytä katsoa asioita avarammin, on asioita, joissa suvaitsevaisuus ei kelpaa tunnussanaksi.

– Paavalille kristinusko ei ollut ahdasta, pelokasta ja eristäytyvää uskoa. Hän tunnusti, että monet uskonnot ja filosofiat saattavat tarjota välähdyksiä Jumalasta. Mutta kristittynä hän oli vakuuttunut yhdestä asiasta. Sitä hän ei koskaan pyydellyt anteeksi. Hän uskoi, että Jeesus on kaiken sen summa, mitä Jumalasta voidaan tietää. Jeesusta ei voi pienentää tienviitaksi. Hän on tie.

– Mikään uskonto ilman Jeesusta Kristusta ei voi johtaa meitä kohtaamaan Jumalaa sellaisena kuin hän on. Tässä kristinusko on ehdoton, tässä törmäämme sen suvaitsemattomuuteen, tässä se uhmaa kaikkia yrityksiämme tehdä evankeliumi joustavaksi ja sukia se sileäksi ja hovikelpoiseksi nykyajalle. Siksi kristillisen kirkon ensisijainen tehtävä on julistaa tänäkin päivänä evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. ”Pelastuksen tuo meidän Jumalamme.” Siksi lähetystyö on kirkon perustehtävä, osa sen olemusta ja identiteettiä. Ja siksi tänäänkin on siunattu uusia lähetystyöntekijöitä, piispa Häkkinen sanoi.

Tarvitsemme rohkeutta

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää puhui rohkeudesta, jonka alkuperä ei ole meissä ihmisissä vaan Jumalassa. Syntinen ihminen tarvitsee elämänrohkeutta, mutta eniten hän tarvitsee rohkeutta lähestyäkseen pyhää Jumalaa.

– Rohkeus on samaa lajia kuin usko Jeesukseen ja kristittyjen yhteys. Sen alkuperä ei ole meissä itsessämme vaan Jumalassa, Mäkipää sanoi.
Kesäpäivien ulkomainen vieras oli Pietarin messiaanisen luterilaisen Johannes Kastajan seurakunnan pappi Alexander Schmidt perheineen. Pietarilaisvieraat toivat tapahtumaan juutalaisen ulottuvuuden ja Vanhaan testamenttiin ja Messiasuskoon pohjaavia näkökulmia kristilliseen elämään.

Lähetyksen kesäpäivien aiheena oli Suomen evankelisen allianssin vuositeema Rakas perhe.