Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Piispa Irja Askola osallistui Meillä on unelma -mielenosoitukseen

 

Helsingin piispa Irja Askola. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Helsingin piispa Irja Askola haluaa puolustaa avointa Suomea.

Helsingin Kansalaistorilla tänään järjestetyssä Meillä on unelma-mielenosoituksessa haluttiin kannattaa avointa ja monikulttuurista Suomea.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan Helsingin piispa Irja Askola osallistui tapahtumaan mielellään.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

”Tässä kokoontumisessa näyttäytyy suomalaisen sielu: me muistamme sen, mitä nälkä, vierasviha ja ulkopuolisuus merkitsevät, ja senkin tiedämme, miten monet maat ovat meitä suomalaisia vastaanottaneet”, Askola kuvasi.

Valomerkin haastattelussa Askola totesi Suomen tarvitsevan vuoropuhelua.

”Kohtaaminen voi yllättää, sanajärjestys saattaa muuttua ja pelkokin kääntyy vastakohdakseen”, Askola miettii.

Kirkko huomio monikulttuurisuuden

Kirkko on julkaisut vuonna 2014 tulevaisuusselonteon Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa. 

”Kirkon tulee toimia muukalaisvihamielisyyttä ja rasismia vastaan. Kirkon tie on sovituksen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tie”, selonteossa todetaan.

Selonteon mukaan kirkon sanoma ylittää kulttuurien rajat ja moninaisuus on osa Jumalan luomistyötä. Kristittynä elämiseen kuuluu vieraanvaraisuus.

”Jako valtakulttuuriin ja vähemmistöihin ei ole kirkon identiteetin mukainen. Evankeliumi ohjaa näkemään ihmiset tasavertaisina. Yksi ei ole isäntä ja toinen vieras. Kaikki saavat nauttia Jumalan vieraanvaraisuudesta, joka yhdistää ihmiset toisiinsa”, selonteossa kuvataan.

Selonteko tuo julki, että kirkko puolustaa aitoa vuorovaikutusta sekä avointa ja kunnioittavaa keskustelukulttuuria. Sen mukaan kulttuurienvälistä vuorovaikutusta tarvitaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

”Kokemukset joukkoon kuulumisesta vähentävät ennakkoluuloja ja niin enemmistön kuin vähemmistöjen kääntymistä sisäänpäin.”