Piispa Jari Jolkkonen: ”Nykyaikaiset keinot, ikiaikainen tehtävä”

 
Kuvassa ihmisiä seisoo hymyillen kädet ylhäällä värivalojen loisteessa kirkon etuosassa.

Siilinjärven seurakunnan pastori Leena Laurinkari johdatteli
juhlaväen liikkeelle Kallaveden kirkossa Kuopiossa. Kuva Marjatta Kosonen.

”Sansalla on medialähetyksen tekijänä nykyaikaiset keinot, mutta ikiaikainen lähetystehtävä”, piispa Jari Jolkkonen sanoi Medialähetyspäivien juhlamessussa Kuopiossa.

Jari Jolkkosen mielestä kirkon lähetystyö on hyvä esimerkki Jumalan palvelevasta rakkaudesta.

”Lähetystyön perimmäinen tehtävä on välittää hyvä sanoma Jumalan rakkaudesta Kristuksessa niille, jotka sitä eivät vielä tai eivät enää tunne. Tämän sanoman vastaanottaminen saa aikaa muutoksen, aluksi ihmisessä ja vähitellen koko kulttuurissa. Se synnyttää iloa, rakkautta, rauhantahtoa ja toivoa.”

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

”On suuri lahja, että meillä on Sanansaattajat-järjestö, joka on valmis lähettämään. He tarvitsevat meidän tukeamme ja apuamme, siis varoja, kannustusta ja esirukousta. Tänään voit tukea myös medialähetystyötä suljetuissa maissa miljoonien vainottujen ihmisten parissa.”

Medialähetyspäivät päättäneessä juhlamessussa siunattiin lähetystyöntekijä Roy Rissanen uuteen työhön strategiseksi kehittäjäksi ja televisiotuottaja Mikael Tunér kuudennelle työkaudelle Sat- 7 Pars:in palvelukseen. Satu Hauta-aho siunattiin Toivoa naisille -työn yhteyspäälliköksi tukemaan haavoittuvassa asemassa olevia naisia ja Mikko Matikainen Sansan toiminnanjohtajaksi.

”Tapahtuma on henkinyt rukousta”

”Juhlat ovat sujuneet hyvin, ja täällä on ollut yhteisöllinen tunnelma. Tapahtuma on henkinyt rukousta. Olemme rukoilleet yhdessä hyvän toteutumista maailmassa; hyvän tekeminen on rauhan työtä”, sanoi Kallaveden seurakunnan pastori Marjukka Borgman. Hän toimi juhlien koordinaattorina Kuopiossa.

”Yhteistyö Kallaveden seurakunnan kanssa on ollut upeaa, hyvä meininki! Minun rukoukseni oli ennen juhlia, että tästä tulisi iloinen tapahtuma sekä osallistujille että järjestäjille. Tuntuu, että tämä rukous kuultiin”, kertoi puolestaan Roy Rissanen, juhlien johtaja.

Kyproksella aiemmin asuneet Sirpa ja Roy Rissanen muuttavat elokuun lopussa Stockerausiin Itävaltaan. Roy aloittaa uuden työn strategisena kehittäjänä MediaWorksin palveluksessa.  Rissanen on toiminut aiemmin muun muassa lähetyslentäjänä Keniassa, Tansaniassa ja Mongoliassa.

MediaWorks auttaa kristillisiä toimijoita kertomaan evankeliumia niillä keinoin, jotka tehokkaimmin tavoittavat ihmiset esimerkiksi digitaalisen median välityksellä. Sirpa Rissanen jatkaa työskentelyään Sansan Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian aluepäällikkönä.

Vieraita Intiasta ja Pieksämäeltä

Medialähetyspäiville oli tullut ihmisiä Kuopion ja lähiseutujen lisäksi muun muassa Pieksämäeltä, Savonlinnasta ja pääkaupunkiseudulta. Juhlia siivittivät lämmin tunnelma, rukous, savolainen huumori ja rakkaiden ihmisten kohtaamiset. Juhlien ohjelmaa pidettiin puhuttelevana ja musiikkia kiiteltiin.

Juhlien kansainväliset vieraat suuntaavat Kuopiosta Helsinkiin, jossa alkaa maanantaina Kirkon lähetyskumppanuusneuvottelut. Mediatyön vaikutuksista ulkomailla kertoivat Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja Susie Pek Brasiliasta, Trans World Radio Intia -järjestön johtaja Dipendra Halder Intiasta sekä Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen pääsihteeri Joshuva Peter. Persiankielisestä mediatyöstä kertoi SAT-7 Parsin tuottaja Nader Taghizadeh.

Medialähetyspäivät oli Kallaveden seurakunnan ja Sansan järjestämä kaikille avoin hengellinen tapahtuma. Ensi vuonna Keski-Lahden seurakunta ja Sansa järjestävät sen 22.−24. elokuuta Lahdessa.

Sansa on kirkon lähetysjärjestö, joka tekee ja tukee kristillistä mediatyötä noin 40 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa, verkon, television ja radion avulla.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa