Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Piispa Seppo Häkkinen saarnaa Itsenäisyyspäivän ekumeenisessa jumalanpalveluksessa

 

Kuva: Markku Pihlaja

Suomen itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus pidetään Helsingin tuomiokirkossa tiistaina 6.12.2011 kello 12.

Jumalanpalveluksessa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Liturgeina toimivat tuomiorovasti Matti Poutiainen ja kappalainen Päivikki Ahonen. Jumalanpalveluksessa avustavat ortodoksisen kirkon metropoliitta Panteleimon, katolisen kirkon piispa Teemu Sippo SCJ ja kirkkokunnan johtaja Kalervo Aromäki Suomen Adventtikirkosta.

Päivän tekstin lukee ministeri Päivi Räsänen. Musiikista vastaavat urkurina dir.mus. Harri Viitanen ja kanttorina dir.cant. Markku Turunen sekä Anna-Kaisa Pippuri, oboe. Jumalanpalveluksessa laulaa Viva vox johtajanaan dir. mus. Seppo Murto.

Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu jumalanpalvelukseen perinteiseen tapaan.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Kolehdin kantavat Helsingin Hakatyttöjen, Helsingin Sinihaukkojen ja Katajanokan Karhunkaatajien partiolaiset.

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä YLE TV1:ssä kello 11.55-13.00 ja radioidaan YLE Radio1:ssä kello 12.00-13.00.

Seurakuntalaiset, joilla ei ole kutsukorttia, ovat tervetulleita kello 11.10-11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista. Heille on varattu paikat kirkon sivulehtereiltä.

 
Artikkelibanneri perussanoma