Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Piispat rukoilevat Jämijärven uhrien omaisten puolesta

 

”Pääsiäisen ilo ja valo taittuivat äkkiä Jämijärven lentokentällä”, arkkipiispa Kari Mäkinen kirjoitti pääsiäissunnuntaina facebook-sivustollaan. Samaa mietiskeli Tampereen piispa Matti Repo omassa päivityksessään: ”Yllättäen pääsiäisen riemu vaihtuu suruksi, keväisen päivän valo yön pimeäksi, ylösnousemus ja elämä kuolemaksi ja ahdistukseksi. Eikö pitkäperjantai ole jo ohi?”

Kari Mäkinen kertoo ajattelevansa Jumalan edessä menehtyneitten omaisia ja kaikkia, joita järkytys kohtaa. ”Anna voimia voimia tarvitseville, anna ihmisiä toistensa rinnalle, anna, ettei ylösnousemuksen toivo taintuisi surun ja käsittämättömyyden alle. Ylösnoussut Herra, ole lähellä, luo toivoa, joka on ymmärrystämme suurempi”, arkkipiispa rukoilee.

Matti Repo sanoittaa tuskan puolestaan näin: ”Herra, armahda! Käännä kasvosi puoleemme. Ole lähellä heitä, jotka surevat omaisiaan. Tue ja vahvista heitä, jotka ovat kohdanneet äkillisen menetyksen. Rohkaise heitä, joiden on nyt vaikea luottaa tulevaisuuteen. Sinä, elämän antaja ja kuoleman voittaja, anna meidän jäädä turviisi. Amen.”

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie