Tilastokeskuksen mukaan yli kolmasosa avioliitoista Suomessa päättyy eroon. Miltä näyttää vanhempien ero perheen lapsen silmin?
Teksti Teresa Jesche | Kuva Hannele Keuru
– Ero oli aluksi pommi, joka putosi yllättäen isän kertomana ruokapöydässä, Joakim Keuru, 25-vuotias avioerolapsena kasvanut nuorimies Turusta kuvailee. Keuru kertoo kasvaneensa uskovassa perheessä ja suvussa. Hänen molemmat isoisänsä olivat evankelistoja ja uskon asiat olivat läsnä perheen arjessa.
Keuru oli vanhempiensa avioeron aikaan 10-vuotias eikä vielä ymmärtänyt syitä siihen, mutta arvelee nyt, että hänen vanhempansa kasvoivat melko valvotussa ympäristössä, mikä rasitti myös avioliittoa.
– Huomasin, että jotain muuttui, kun emme käyneet enää yhdessä päiväkokouksissa perheen kanssa, Keuru muistelee eroa edeltävää aikaa.
Vanhemmat kävivät silti vielä yhdessä ulkona, mikä oli Keurun mielestä positiivinen asia. Hetken ajan päästä vanhemmat kuitenkin päättivät, etteivät jaksa enää yhdessä ja pudottivat pommin.
Anteeksiannon merkitys
Keuru ryhtyi käsittelemään vanhempien avioeroa vasta aikuisena. Hän opiskeli vuonna 2013 Ryttylän nuorisotyölinjalla ja soitti isälleen.
– Ei ole olemassa kiiltokuvaihmistä. Vain Jumala on täydellinen rakkaus. Annoin anteeksi vanhemmilleni, koska Jumala antoi minulle anteeksi ristillä.
Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko artikkeli osoitteessa nuotta.com!