Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Profiili-seminaarissa pohditaan kohtaamisia ja yhteisöllisyyttä evankeliumin valossa

 

Kirkon nuorisotyöntekijöille suunnattu Profiili-seminaari pidettiin Hollolan Siikaniemen leirikeskuksessa.

Tällä viikolla Sana-lehden päätoimittajana aloittava Heli Karhumäki nauratti Profiili-seminaarin avajaisissa kuulijoitaan vauhdikkaalla alustuksellaan. Karhumäki pohti kirkollisen viestinnän ja itsemme luomia mielikuvia pienen ihmisen ja kirkon sanoman näkökulmasta.

– Tärkeää on kohtaaminen ja yhteys sekä yhteisöllinen kristittyjen rakkaus, kuuluivat Karhumäen teesit.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Seminaarin työpajoissa pohdittiin muun muassa liikkuvaa seurakuntaa, seksuaalisen kasvatuksen haasteita, moninkertaistamisen mahdollisuuksia ja opeteltiin kuuntelevaa rukousta. Myös draaman mahdollisuuksista kiinnostuneille oli oma paja. Pajojen vetäjinä kuultiin muun muassa Ari Puontia, Jukka Jämséniä, Antti Sevantoa ja Tino Varjolaa. Iltamessun jälkeen ehdittin vielä kohdata ja saunoa pitkään.

Keskiviikkona aamupäivällä täydelle Siikaniemen salille luennoi muuttuvista arvoista professori Tapio Puolimatka. Puolimatkan mukaan inhimillisen kulttuurin kohtalonkysymys on se, millaisen vastauksen se antaa syyllisyyden ongelmaan. Ihminen tietää taustastaan riippumatta, mikä on oikein ja mikä väärin. Meidän tulee olla tarkkana, ettemme jää kiinni myytteihin, joita tämä maailma on täynnä. Asian ytimessä olemme kiinni evankeliumin totuudessa, pohti Puolimatka.

Muita luennoitsijoita Profiilissa olivat muun muassa syrjäytyneestä kirkosta luennoinut Timo Pöyhönen sekä Jeesuksen tavasta kohdata ihmisiä puhunut Marjaana Kotilainen. Iltagaalassa esiintyi Pekka Simojoki.

Neljättä kertaa järjestestetty Profiili-seminaari keräsi ennätysyleisön, kun paikalla oli evankelis-luterilaisten seurakuntien ja kirkkomme järjestöjen nuorisotyön tekijöistä koostuvaa joukkoa reilusti toistasataa.

Profiilin päättää torstaina Mika Falkin ja Juha Heinosen isännöimä talk show teemalla ”Kuinka tavoittaa tavoittamattomat”.