Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Puhemies Heinäluoma kristillisen vapputapahtuman puhujaksi

 

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tuo vapunpäivänä valtiovallan tervehdyksen kristilliseen vapputapahtumaan Helsingin Senaatintorille. Tapahtumassa kampanjoidaan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Kristillinen Koko perheen vappu -tapahtuma ja Jeesus-marssi kokoavat vapunpäivänä tuhatmäärin väkeä Helsingin Senaatintorille. Heinäluoman ohella yleisöä tulee tervehtimään Helsingin kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Sara Paavolainen.
Tapahtumassa on vahvasti esillä kristittyjen yhteinen vuoden 2013 Rakas nuori -teema, joka korostaa nuorisotyön ja nuorten roolin merkitystä seurakunnissa.

– Nuorten syrjäytyminen on vakava ja ajankohtainen aihe. Koemme tärkeäksi tuoda esille seurakuntien arvokasta työtä nuorten hyväksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi, toteaa Markku Vuorinen, mediapastori ja tapahtuman pääkoordinaattori.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Jeesus-marssilla kuljetaan tänä vuonna juhlatunnelmissa, sillä marssi viettää 20. juhlavuottaan.

– Ennätysyleisö saavutettiin kolmantena vuotena, kun kulkueessa marssi noin 8500 henkeä. Tänä vuonna tavoitellaan tätä ennätystä, joten tulkaa kaikki joukolla mukaan, haastaa Kirsi Rostamo, Radio Dein päätoimittaja, joka on ollut mukana kristillisessä vapputapahtumassa alusta asti.

Suomessa marssitaan tänä vuonna Helsingin lisäksi ainakin Tampereella, Vaasassa, Kokkolassa, Heinolassa ja Joensuussa.
Valtiovallan ja Helsingin kaupungin tervehdysten lisäksi tilaisuudessa puhuu pastori Mika Yrjölä ja sen juontavat Markku Vuorinen ja Kirsi Rostamo.

Tapahtumassa esiintyy Pekka Simojoki ja Exit, joka on yksi tunnetuimmista suomalaisen gospelmusiikin yhtyeistä.

Torilla aiotaan huomioida erityisesti lapsiperheet. Lapsille on luvassa ilmaista toimintaa: pomppulinnoja, Riku-pelle ja paloauto. Tapahtuma päättyy Jippii-lastenkuoron konserttiin Tuomiokirkossa.

Tapahtumassa kerättävän kolehdin tuotolla tuetaan pääkaupunkiseudulla kesäkuussa järjestettävää Lasten elämän puolesta -tapahtumaa.
Tilaisuutta voi kuunnella suorana Radio Dein välityksellä. Vapputapahtuman järjestävät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä lukuisten kristillisten yhteisöjen kanssa.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa