Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Puistobluesissa gospel-väriä

 

Robert Randolpk sanoo ammentaneensa soittotaitonsa kotikirkkonsa jameissa.

Järvenpäässä 26.-30. kesäkuuta järjestettävillä blues-festivaaleilla kuullaan annos gospelia. 80- ja 90-lukujen suosittu gospelyhtye Q.Stone tekee Mikko Kuustosen johdolla paluun lavoille kahdenkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Kuustosen tavoin kirkoista maallisemmille lavoille uskaltautunut Robert Randolph tarjoilee Puistobluesin yleisölle gospelilla höystettyä bluesia.

Q.Stone tekee paluun keikkalavoille Järvenpään Puistobluesin pääkonsertissa tulevana lauantaina. Yhtyeessä ovat mukana Mikko Kuustonen, Heikki Silvennoinen, Max Tabell sekä Mikko ja Sakari Löytty.

– Kahden vuosikymmenen aikana ajatus rundista on noussut keskusteluihin muutamaankin kertaan, Mikko Kuustonen kertoo Blues-Finland.comille.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

– Kaikki bändin jäsenet ovat olleet kiireisiä tahoillaan. Lisäksi rumpalimme Sakari Löytty on asunut pitkään Namibiassa, joten paletti ei taittunut aivan yksinkertaisesti. Nyt ajoitus onnistui, ja odotamme ilolla ensi kesän festareita.

–  Nyt kun aikaa on kulunut tarpeeksi, tuntuu siltä, että biiseihin löytyy helposti tuoreutta ja yhdessä soittamisen iloa.

Ensi kesänä Q.Stone esiintyy Järvenään lisäksi muun muassa Imatra Big Band Festivalilla ja Pieksämäen Savonsolmu Beach & Blues Partyssa. Kesän konserttirupeamaa säestää myös kokoelmalevy. Yhtye on levyttänyt kokoelmalle mukaan myös muutaman uuden kappaleen.

Järvenpään lauantain pääkonsertin toinen gospelmusiikilla uransa aloittanut artisti tulee Yhdysvalloista. Randolphista tuli muusikko kirkon parissa nykygospelia opiskellen ja soittaen.

Huippulahjakkaas muusikko siirtyi bluesin pariin vasta aikuisiällä.  Randolphin pedal steel -kitara kuului oleellisesti Randolhin House of God -kirkon gospel-perinteeseen Orangessa, New Jerseyssä. Soittotaitonsa hän sanoo oppineensa kirkon jameissa.

PoriJazz-festivaaleilla vuosi sitten vieraillut Randolph julkaisi äskettäin uuden singlen Born Again.

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)