Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Pukkitempaus ilahdutti joulun alla

 

Joulupukiksi naamioitunut Waltteri Haapala antoi glögimukillisen ohikulkijalle. Punanuttujen sanoma yllätti. Kuva: Jyrki Palmi

Ajattelimme, että tämä olisi sopiva uusi lähestymistapa Suomessa, Helsingin Saalemin nuorisopastori Waltteri Haapala sanoo. Ohikulkijoille jaettiin glögiä ja joulun sanomaa.

Helsingin Saalem-seurakunnan järjestämässä Winter2go -joulupukkitempauksessa maisteltiin glögiä ja evankeliumia joulukuussa. Mukana oli noin 25 joulupukkia, iältään kaksivuotiaasta eläkeikäisiin.

Tempauksessa Narinkkatorilla jaettiin glögiä, pipareita, karkkeja, Hyvä Sanoma-lehtiä, winter2go-joululehtistä sekä muuta materiaalia. Kaiken kaikkiaan kirjallista materiaalia jaettiin noin 1500 kappaletta. Karkkeja, piparia ja glögiä sai noin 800 henkilöä.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Joonatan Rautio soitti saksofonilla joululauluja ja Piritta Poutala ja muutama muu joulupukki lauloivat mukana.

Joulun todellinen sankari

Winter2go on osa eurooppalaista uutta jouluevankeliointikampanjaa, jossa joulun kaupallisempi hahmo, joulupukki, valjastetaan hetkeksi evankeliumin asialle.

– Ajattelimme, että tämä olisi sopiva uusi lähestymistapa Suomessa, nuorisopastori Waltteri Haapala sanoo.
– Vastaanotto oli positiivisen yllättynyt. Harvoin ihminen kuulee pukin suusta siunattua joulua, tai että hei, tiesitkö etten mä ole joulun todellinen sankari, vaan se on Jeesus. Negatiivista vastaanottoa ei koettu. Tarkoituskin oli viedä hyvää sanomaa ja todellista iloa.

Muutamien jakopisteessä käyneiden kanssa saatiin jopa rukoilla.
– Kaveri joka oli lähellä mainostamassa erästä kansalaisjärjestöä, tuli vielä uudelleen juttelemaan ja halusi kuulla Jeesuksesta lisää. Hän lupasi tulla myös seurakuntaan, Haapala sanoo.

Tempauksen vakiintumista suunnitellaan.
– Varmaankin laajennetaan aktiota siten, että ryhmä voisi kiertää muutamassa paikassa eri puolilla kaupunkia. Puvuthan meillä on nyt valmiina.
Vastaavia tempauksia järjestettiin myös muualla Suomessa.