Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Puolueilla omat seurakuntavaalilistansa, herätysliikkeillä harvemmin

 

Lähes puolessa seurakuntavaalien ehdokaslistoista näkyy puoluetausta. Sosiaalidemokraattien, Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten puoluetunnukset ovat listoilla hyvin yleisiä. Sen sijaan herätysliikkeistä ainoastaan vanhoillislestadiolaisuus on listoilla selkeästi esillä. Tämä käy ilmi Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotteesta.

Syksyn seurakuntavaaleissa jätettiin kaikkiaan 1791 ehdokaslistaa. Poliittiset puolueet ovat jälleen hyvin näkyvästi esillä seurakuntavaaleissa, sillä 45 prosentissa kaikista ehdokaslistoista puoluetausta on näkyvillä. Isoista puolueista Kristillisdemokraatit ja RKP pitävät matalampaa profiilia, sillä seurakuntavaalilistojen nimissä ne esiintyvät vain kertaalleen.

Sen sijaan herätysliikkeistä ainoastaan vanhoillislestadiolaisuus on näkyvästi esillä. Se esiintyy listojen nimissä ja kuvauksissa yli 60 kertaa. Körttiläisyys mainittiin vain yhdessä listakuvauksessa. Jotkin ehdokaslistat ovat ilmaisseet halunsa toimia Usko ja yhteys -liikkeen ohjelman mukaan. Usko ja yhteys -liikkeessä on mukana herätysliikeväkeä ainakin evankelisesta ja viidennestä herätysliikkeestä.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie