Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Raamattu opetuskäyttöön stand up -komiikan keinoin

 

Ristiaskelia – Stand up Piplia -materiaalikokonaisuus tarjoaa uuden opetustavan lähestyä Raamatun teemoja. Seurakuntien, koulujen ja erilaisten ryhmien käyttöön tuotetussa opetusmateriaalissa Raamattuun pureudutaan huumorin keinoin, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

– Opetusmateriaali on varmasti ajatuksia herättävä. Se on rohkea, mutta se ei ylitä hyvän maun rajoja. Voi olla, että komiikan tuominen Raamatun tulkintaan saatetaan kokea loukkaavana, mutta kyseessä on tämän ajan ihmisen tapa puhua Raamatun teksteistä ja teemoista, sanoo apulaispääsihteeri Martti Asikainen Suomen Pipliaseurasta.

Seitsemän suomalaista stand up -koomikkoa pohtii tallenteella Raamatun tekstejä ja niiden merkitystä. Mukana ovat muun muassa Ida Grönlund, Ilari Johansson ja Mikko Vaismaa. Käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi perhe, usko, arvot sekä kuolema.

Ristiaskelia – Stand up Piplia -materiaalikokonaisuus käsittää stand up -ammattilaisten tallenteen sekä ohjaajan oppaan, joka tarjoaa ideoita yksilö- ja ryhmätehtäviin sekä pohdintakysymyksiin. Tehtävät ovat luonteeltaan aihetta syventäviä. Opetusmateriaalin ovat tuottaneet Suomen Pipliaseura ja Kirkkohallitus. Tallenteen tuottamisesta ja toteutuksesta on vastannut Media Villa Oy.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Tekijät korostavat, että materiaali on suunnattu aikuisille.

Tutustu materiaaliin 

 
Artikkelibanneri perussanoma