Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Raamattuopiston uutuuslinjalla huolletaan koko ihmistä

 

Elina Lamminmäki toimii Kunnossa kaiken aikaa -linjan vastaavana opettajana. Kuva: Petri Vähäsarja

Suomen Raamattuopistossa alkavalla Kunnossa kaiken aikaa -opintolinjalla suunnataan syyskuusta alkaen ”kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia”.

Linjan vastaavana opettajana toimivan työfysioterapeutti Elina Lamminmäen mukaan neljä kuukautta kestävällä linjalla ”fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi yhdistyvät luterilaisen uskon mukaiseen raamatunopetukseen”.

Kunnossa kaiken aikaa -linja on harvinaisuus ellei jopa ainoa laatuaan suomalaisessa opistokentässä.

– Googlasin sanaparin ”kokonaisvaltainen hyvinvointi”, ja hakutuloksina oli sivukaupalla melkoista humpuukia. En löytänyt myöskään muiden kansanopistojen tarjonnasta vastaavaa linjaa kuin meidän linjamme, Elina Lamminmäki kertoo.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Hänen mukaansa Kunnossa kaiken aikaa -linjalla ihminen otetaan huomioon fyysisenä, psyykkisenä, sosiaalisena ja hengellisenä kokonaisuutena. Lamminmäki sanoo, että asioita lähestytään ”aktiivisella otteella”.

– Paneudumme muun muassa turvallisiin ja sopiviin liikuntamuotoihin, painonhallintaan, terveellisiin ruokailutottumuksiin, rentoutumiseen, lepoon, erilaisten terapiamuotojen kriittiseen arviointiin sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisyyn ja itsehoitoon, hän luettelee.

Lamminmäen mukaan neljä kuukautta kestävän kurssin aikana ehtii päästä hyvälle alulle elämäntapamuutoksissa

– Liikunta viitenä päivänä viikossa tekee yhdessä säännöllisten ruokailujen ja levon kanssa ihmeitä.

– Kun tämä yhdistetään luterilaiseen raamatunopetukseen, mahdollisuudet onnistua ovat hyvät, Lamminmäki arvioi.

Hän sanoo, että linjalle ovat tervetulleita kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet, joilla ei ole tavallista arkea vakavasti haittaavaa perussairautta tai vammaa.

– Huono kunto tai ylipaino eivät ole esteitä osallistumiselle, Lamminmäki korostaa.

Kunnossa kaiken aikaa -linjan syksyn kurssi järjestetään Raamattuopistossa 3.9.-21.12.2012. Kevään kurssi pidetään 14.1.-17.5.2013.

Lisätietoja linjasta tästä linkistä

 
Artikkelibanneri perussanoma