Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Raamatun siteeraaminen ei pätevä pidätysperuste

 

Katusaarnaaja John Craven pidättäminen homoseksualismista puhuvan raamatunkohdan julkisesta lukemisesta oli laitonta. Tapaus sattui vuonna 2011 Manchesterissa Isossa-Britanniassa.

Homoseksualismista puhuvan raamatunkohdan lukemisesta julkisella paikalla pidätetty englantilainen katusaarnaaja John Craven on saanut 16 500 euron kärsimyskorvauksen sovittelumenettelyssä. Korvaus maksetaan laittomasta pidätyksestä ja vangitsemisesta sekä ihmisoikeuksien rikkomisesta.
Korvauksesta sovittiin Suur-Manchesterin poliisin kanssa juuri ennen kuin asia oli menossa oikeuteen.

Vuonna 2011 sattuneessa tapauksessa Craven oli ollut kadulla evankelioimassa, kun kaksi teini-ikäistä poikaa oli tullut kysymään, mitä hän opettaa homoseksuaalisuudesta. Craven vastasi lukemalla Raamatusta, mitä siellä opetetaan homoseksuaalisuuden harjoittamisesta, ja muistuttamalla, että Jumala vihaa syntiä mutta rakastaa syntistä.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Pojat reagoivat vastaukseen alkamalla suudella toisiaan ja elehtimällä kaksimielisesti – ilmeisenä tarkoituksenaan pilkata evankelistaa. Tämän jälkeen he ilmiantoivat hänet poliisille. Poliisi pidätti Cravenin ja piti häntä vangittuna 19 tuntia, joista 15 tuntia ilman ruokaa ja juomaa. Häneltä evättiin myös hänen tarvitsemansa reumalääkitys.

Tapauksen johdosta monet kristilliset järjestöt ovat näkyvästi kampanjoineet kristittyjen uskonnon- ja sananvapauden puolesta. Myös ateistinen National Secular Society on puolustanut kristittyjen oikeutta puhua uskostaan.