Raamatun vanhin käsikirjoitus Codex Sinaiticus löytyy nyt internetistä. Se on alkuaan kirjoitettu 300-luvulla ja sisältää Uuden testamentin ja noin puolet Vanhasta testamentista sekä nyky-Raamatun ulkopuolelle jätettyjä tekstejä.
Käsikirjoitus löydettiin 1800-luvulla Pyhän Katariinan luostarista Siinailta ja se on mahdollisesti kirjoitettu Aleksandrian kirjastossa, mistä se on evakuoitu Siinaille.
Neljännellä vuosisadalla kirjoitettu Codex Sinaiticus sisältää varhaisimman kokonaisen käsikirjoituksen Uudesta Testamentista. Käsinkirjoitettu teksti on kreikan kielellä.
”Tämä tekstikokonaisuus ei ainoastaan auta ymmärtämään Raamatun käsikirjoituksia paremmin vaan valaisee myös sitä kuinka Raamatun tekstejä on kopioitu, luettu ja tulkittu”, todetaan käsikirjoituksen kotisivuilla.
Nykyään Codex Sinaiticuksen osia on British Libraryssa, Venäjän kansalliskirjastossa, Leipzigin yliopiston kirjastossa ja Pyhän Katariinan luostarissa Siinailla. Eläimennahalle kirjoitetut tekstit ovat digitalisoituna Codex Sinaiticus sivustolla.
Aiemmin Codex Sinaiticusta tutkivat tiedemiehet joutuivat matkustamaan sen perässä, mutta vuodesta 2009 alkaen tieteen teko on onnistunut helposti kotikoneelta.
Codex Sinaiticuksen kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.codexsinaiticus.org/en/