Radio Deille uudet omistajat – kanava käynnistää osakeannin

 
Kuvakollaasissa Glow Festivalin esiintyjiä kuten Jaakko Löytty ja kuva Radio Dein studion äänipöydästä, jonka takana on toimittaja.

Radio Dei kertoo uusista omistajajärjestelyistään ja osakeannistaan viikonloppuna Tampereen Nokia Areenalla, jossa järjestettävillä festivaaleilla esiintyvät kotimaisen gospelmusiikin kärkinimet.

Valtakunnallinen radiokanava Radio Dei on saanut uudet omistajat. Vuodesta 1997 toimineen Radio Dein emoyhtiö Kristillinen Media Oy käynnistää muutoksen yhteydessä osakeannin, jolla kanavan omistuspohjaa halutaan edelleen laajentaa.

Kristillinen Media Oy:n tunnetuin brändi on Radio Dei, joka on kasvanut vuosien saatossa Suomen tunnetuimmaksi kristilliseksi mediaksi. Yhtiön uudet omistajat ovat media- ja IT-alan ammattilaisia.

Radio Dein uudet omistajat ovat useita mediayhtiöitä luotsannut helsinkiläinen Eero Hietala, espoolainen IT-yrittäjä Tommi Utriainen ja Radio Dein toimitusjohtaja tuusulalainen Sami Jalonen. Radio Dein perustaja ja entinen pääomistaja Kirsi Rostamo säilyttää edelleen osaomistuksen yhtiössä.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Yhtiö suuntaa katseensa entistä vahvemmin uusiin medioihin.

– Radio Dei on siirtymässä uuteen vaiheeseen, jossa haluan olla mukana. Uskon, että yritys on poikkeuksellisen hyvässä tilanteessa tekemään digisiirtymän. Sen avulla on mahdollista tavoittaa iso uusi yleisö, joka on nyt vailla kotia, uskoo useita mediayrityksiä luotsannut ja satoja tv-sarjoja tuottanut Eero Hietala.

Kristillinen Media Oy julkaisee vuoden 2025 alussa täysin uudistetun Dei Plus -verkkopalvelun. Toimitusjohtaja Sami Jalosen mukaan palvelu mahdollistaa laajamittaisen yhteistyön niin nykyisten kuin uusien asiakkaiden kanssa.

”Digitaalinen loikka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Samalla radio säilyy ja vahvistuu.”

Yli 25 vuoden kokemuksen kansainvälisten ohjelmistoratkaisujen toteuttamisesta omaava Tommi Utriainen korostaa, ettei monimediallisuus merkitse radion katoamista.

– Radio Dein digitaalinen loikka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Samalla radio säilyy ja vahvistuu. Itselleni luovuus ja sananvapaus ovat tärkeitä arvoja, ja ne pääsevät erityisesti oikeuksiinsa juuri eetterissä.

Radio Dei kertoo uusien omistajien käynnistämän osakeannin tavoitteista lauantaina 24.8.2024 Tampereen Nokia Areenalla järjestettävän Glow Festivalin yhteydessä ja tapahtuman jälkeen sivuilla radiodei.fi.

 

Radio Dein uudet omistajat:

Eero Hietala
Eero Hietala on monipuolisen uran tehnyt TV-tuottaja, jonka perustama yritys Aito Media nousi Suomen suurimpien tuotantoyhtiöiden joukkoon ja tuotti Suomen katsotuimpia TV-ohjelmia. Nykyisin Hietala keskittyy kansainväliseen fiktioon. Podcastit ovat hänen erityinen kiinnostusalueensa.
”Radio Dei on tehnyt upeaa työtä ja on paljon todellista kokoaan suurempi. Se tarjoaa raikkaan vaihtoehdon Suomen mediakentässä. Uskon, että Dei Plus -palvelun lanseeraamisen myötä Radio Deistä tulee suomalaisille yhä tärkeämpi media.”
Tommi Utriainen
Tommi Utriainen on espoolainen IT-yrittäjä ja tradenomi. Utriaisella on yli 25 vuoden kokemus kansainvälisten ohjelmistojen kehittämisestä ja optimoinnista.
”1990-luvulla perustamamme Typing Master -yritys, nykyisin nimeltään Taito Learning Oy, on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota kirjoitustaitojen parantamisen saralla. Suomessa tuote tunnetaan kouluissa nimellä NäppisTaituri.”
Sami Jalonen 
Sami Jalonen on toiminut viimeiset kaksi vuotta Radio Dein toimitusjohtaja. Hän on mediataustainen organisaation kehittäjä, joka on toiminut sekä Radio Novan että Classic FM:n ohjelmajohtajana. Jalosella on myös merkittävä kokemus suomalaisesta yritysvalmennuksesta. Henkilöstön kehittäjänä hän on toiminut vuodesta 2005 alkaen.

 

Kristillinen Media Oy on suomalainen mediayhtiö, joka on harjoittanut radiotoimintaa vuodesta 1997 lähtien. Yhtiön tunnetuin brändi on Radio Dei, valtakunnallinen kristillinen radiokanava, joka toimii monipuolisena median tarjoajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa