Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Radio tuo toivoa Intian naisille

 

Naisten radio-ohjelmissa käsitellään mm. perheväkivaltaa

Maassa, jossa tyttösikiöitä abortoidaan ja naiset ovat vaarassa niin kotona kuin kadullakin, tarvitaan radio-ohjelmaa, joka tuo toivoa. Näin sanoo hindinkielisen naistenohjelman toimittaja Meena Raj.
Maailman lapsista joka viides syntyy Intiassa, mutta lapsivuodekuolemista siellä tilastoidaan 27 prosenttia. Intiassa on 120 miljoonaa köyhyydessä elävää naista. Naiset syövät vähiten ja viimeisinä. He myös saavat vähiten terveydenhoitoa ja koulutusta.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) lahjoittaa juuri käynnistyneen juhlakeräyksen varoja muun muassa Intiassa kuultaviin naistenohjelmiin. Järjestö tukee naistenohjelmia hindin, gujaratin ja tamilin kielillä, muita Intiassa kuultavia ohjelmia 15 kielellä. Ohjelmat tuottaa ja radioi TWR-Intia.

– Suurin osa radiokuuntelijoista on kastittomia. Vaikka kastilaitos on kielletty, syrjintä syntyperän perusteella jatkuu. Naiset toivon lähteellä -ohjelmat tuovat toivoa sinne, missä sitä kipeästi kaivataan, sanoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Sansan juhlakeräys Rajattomia lahjoja jatkuu koko vuoden. Keväällä varoja kerätään Intiaan, kesällä Aasian suurkaupungeissa tehtävään kristilliseen mediatyöhön ja loppuvuodesta Keski-Aasian mediatyöhön.

Lisätietoa

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa