Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Radiokanavan suurkuluttaja

 
Yrittäjä Markus Vuorinen

Yrittäjänä Markus Vuorinen on oppinut, että elämä voi muuttua silmänräpäyksessä.

Markus Vuorinen lähti mukaan Kristityt Yhdessä ry:n yrittäjäjäseneksi, koska halusi kantaa kortensa kekoon.

− Meillä, jotka asumme Suomessa ja tulemme toimeen omillamme, on velvollisuus laittaa hyvä kiertämään. Kuuntelen paljon radiota autoa ajaessani, ja toivon, että saamme jatkossakin kuunnella laadukasta ohjelmaa, Vuorinen kertoo.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Sielunmaisemien poimija

Kysyttäessä, mikä Radio Deillä koskettaa, kertoo Vuorinen, että ensisijaisesti musiikki. Samalla mies pysyy kartalla, mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu.

 

”Radio Deissä käsitellään samoja teemoja kuin muuallakin, ehkä vähän erilaisesta näkökulmasta.”

− Hyvin toimitetun ohjelman tunnistaa siitä, kun joskus joku vieras tai asia ei aluksi innosta yhtään, mutta esimerkiksi hyvin toteutettu haastattelu saa minutkin kiinnostumaan.

− Monella on ennakkoluuloja kristillistä radiokanavaa kohtaan, mutta tosiasiahan on se, että siellä käsitellään samoja teemoja kuin muuallakin, ehkä vähän erilaisesta näkökulmasta.

Vuorisella on tuloillaan myös uutta musiikkia.

− Joo, uusi levy on työn alla. Oikeastaan kaksikin. Uutta musiikkia julkaistaan ihan tässä jonakin päivänä ja vuonna, hän nauraa.

− Minulla on ollut viime aikoina ilo saada tehdä uusia lauluja muille artisteille. Se on tällä hetkellä tuntunut oikein hyvältä tavalta tehdä ja luoda uutta.

 

Kaksi yritystä

Paljasjalkainen tamperelainen, nykyään Kangasalan Sahalahdessa asuva Markus viihtyy maalla.

− Rakastan rauhallista ympäristöä, mutta toisaalta jos haluan kaupunkiin, sinne pääsee puolessa tunnissa. Vuorisella on myös kaksi esteetöntä taksia, jotka työllistävät hänen lisäkseen kokoaikaisesti kolme ihmistä. Vuorinen toimii myös kuljettajakouluttajana.

− Joskus oli vähän takki tyhjä musan kanssa. Tarkoitus oli ottaa ensin vain vuoden mittainen aikalisä, mutta sitten jäinkin taksihommaan koukkuun.

 

”Terveys ja hyvinvointi ovat valitettavan usein kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys.”

− Tilanteeni kahden alan yrittäjänä on täydellinen. Taksi Markus Vuorinen mahdollistaa sen, että musapuolella Blue Jean Records voi ottaa vastaan vain ne työt, jotka oikeasti haluan tehdä, eikä luovaan työhön ole ryhdyttävä taloudellisen pakon sanelemana.

Taksi Markus Vuorinen tarjoaa kuljetuspalveluja myös erityisryhmille.

Mitä olet oppinut taksinkuljettajana?

− Sen, että elämä voi muuttua silmänräpäyksessä. Terveys ja hyvinvointi ovat valitettavan usein kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys.

Jeesus on kanssamme

Mikä raamatunlause kannattelee sinua tässä hetkessä?

− Kun tänä päivänä lukee ja kuuntelee uutisia, ei voi sanoa kuin että aikamoista meininkiä. En ihmettele, että monen usko hyvään on koetuksella ja näyttää siltä, että pimeys saa lopullisesti vallan. Itseäni kannattelee juuri nyt Jeesuksen sanat Matteuksen evankeliumissa: Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.

Teksti: Hanna Valkonen, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta
Kuva: Blommendahl Photograph

* * Markus Vuorisen haastattelu on julkaistu alun perin Radio Dein ystävien Aalloilla-lehdessä 3/2024. Tilaa lehdestä näytenumero.

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)