Sorretut naiset eri puolella maailmaa ovat saaneet apua Marli Spiekerin kehittämän kansainvälisen Project Hannahin välityksellä. Suomalaisittain työmuoto tunnetaan nimellä Hanna-työ. Ensi kuussa Spieker vierailee Suomessa kertomassa työstä.
Hanna-työ syntyi tarpeesta kertoa kristillinen ilosanoma ja auttaa kokonaisvaltaisesti niitä miljoonia naisia, joilla ei ole määräysvaltaaitsestään ja elämästään. Vuonna 1997 aloitetun työn tavoitteena on rohkaista ja kouluttaa naisia, myös käytännön asioissa. Naiset saavat tukea maailmanlaajan rukousverkoston, radio-ohjelmien ja tiedotuksen keinoin.
Nykyään naisten Hanna-ryhmiä toimii sadassa maassa, ja Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmia tehdään noin 60 kielellä. Varsinkin niissä maissa,
joissa suuri osa naisista ei ole käynyt koulua, radio-ohjelmassa puhutaan myös terveydenhoidosta, ravinnosta ja perheestä.
Suomessa ryhmiä 40 paikkakunnalla
Suomen Hanna-työssä on mukana yli tuhat naista, ja eri puolilla maata toimii 40 Hanna-ryhmää. Suomalaiset ”hannat” tukevat taloudellisesti
naistenohjelmia erityisesti Indonesiassa jaavan ja indonesian kielillä, Kambodassa khmerin kielellä ja Intiassa tamilin kielellä. Hanna-työ on osa
Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien (SANSA) medialähetystyötä.
Marli Spiekerin työnantaja on kansainvälinen radiolähetysjärjestö TWR (entinen Trans World Radio), jonka suomalainen yhteistyökumppani on SANSA. Yhdysvalloissa asuvasta Marli Spiekeristä on työnsä myötä tullut sorrettujen naisten puolestapuhuja, ja häntä on luonnehdittu myös radion äiti Teresaksi.
Marli Spieker vierailee Turussa 12.5., Kirkkopäivillä Lahdessa 13.5., Jyväskylässä 14.5., Tampereella 15.5. ja Hyvinkäällä 17.5.
Suomen-vierailun aikana julkaistaan myös hänen kirjansa suomenkielinen käännös Kun toivo voittaa (When Hope Wins) Perussanoman kustantamana.