Hyvät: Netflixin uusi elokuva Neitsyt Mariasta ei ole täysin raamatunmukainen, mutta tavoittaa evankeliumien ytimen Yleinen: Muistokirjoitus: Antero Laukkanen tiesi, että rukouksen tililtä kate ei lopu

Radiopyhäkoulusta valtakunnallinen

 

Radiopyhäkoulua toimittava Oulun Karjasillan seurakunnan pappi Heikki Karppinen uskoo lasten ohella myös vanhempien saavan oivalluksia radioaalloilta.

Oulun seurakuntien tuottama Radiopyhäkoulu kasvattaa kuulijakuntaansa. Kymmenen vuotta täyttävä lapsiperheille suunnattu ohjelma kuuluu nyt valtakunnallisena lähetyksenä.

Tammikuun alusta alkaen Radiopyhäkoulu on lähetetty Radio Dein valtakunnallisessa ohjelmistossa joka sunnuntai kello 8.45. Ohjelma uusitaan samana päivänä vielä Oulun alueellisessa lähetyksessä kello 11.30.

Oulun seurakunnat ovat tehneet yhteistyötä myös Radio Pookin kanssa. Raahessa sijaitseva, alueellisesti kuuluva radioasema lähettää Radiopyhäkoulun joka sunnuntai kello 9.45. FM-taajuuksien lisäksi perheille suunnatun radiohetken voi kuulla suorana lähetyksenä myös nettiradioissa www.radiodei.fi ja www.radiopooki.fi.

Perheniemi neliöb. 23.-29.12.

– Radiopyhäkoulut ovat noin kymmenminuuttisia hartaushetkiä, jotka koostuvat rukouksesta, hengellisestä lastenmusiikista ja hartauspuheesta. Mikrofonin takana istuvat pääasiassa Oulun seurakuntien lapsityönohjaajat, lastenohjaajat ja papit, kertoo Oulun seurakuntien tiedottaja Mervi Päivärinta.

Opettajat suunnittelevat pyhäkoulunsa itsenäisesti yhdessä sovitun teeman pohjalta. Yleensä perustana on kyseessä olevan pyhän evankeliumiteksti.

– Radiopyhäkoulun pitäisi avata teksti kuulijalle niin että lapsikin sen ymmärtää. Ohjelma ei ole kuitenkaan vain lasten juttu, sillä kuuntelijapalautteen mukaan sen tarjoama hengellinen sisältö on merkittävää myös aikuisväestölle, Päivärinta uskoo.

Nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisena radiolähetyksenä kuuluva Radiopyhäkoulu viettää jo kymmenvuotissynttäreitään.

Ensimmäiset Radiopyhäkoulut lähetettiin vuonna 2002 Radio Dein taajuudella. Aloitusvuonna käytettiin Seinäjoen seurakunnan tuottamia ohjelmia, mutta jo seuraavana vuonna ohjelmat tuotettiin itse, ja toiseksi lähetyskanavaksi tuli Radio Pooki.