Sisäasiainministeri Päivi Räsänen korosti Perusta-lehden teologisille opintopäiville tuomassaan valtiovallan tervehdyksessä, että kirkon erityisasema yhteiskunnassa perustuu ennen kaikkea Raamattuun.
Räsänen totesi, että kirkon on joskus myös kyseenalaistettava yhteiskunnan vallanpitäjien näkemyksiä, jos ne ovat ristiriidassa kirkon uskon kanssa.
– Kirkkoa kunnioitetaan, jos se pysyy omalla perustallaan, hän sanoi.
– Mutta mitä enemmän kirkossa vaietaan Raamatusta suhteessa ajankohtaisiin kysymyksiin, sitä enemmän se menettää asemaansa.
Räsänen huomautti, että koko ”sivistyksemme perusta” on noussut kristillisen uskon mukaisesta ihmiskuvasta.
– Nyt se on kuitenkin ohenemassa yhteiskunnassamme. Sitä pidetään vanhentuneena ja vaikeana sovittaa modernin maailman haasteisiin.
– Mutta Raamatun ihmiskuva on aina joutunut vastarintaan ympäröivän kulttuurin kanssa. Esimerkiksi antiikin aikaan oli yleistä, että ei-toivotut lapset jätettiin heitteille eli kuolemaan. Kristityt pelastivat näitä lapsia.
– Tänäkin päivänä kirkolla ja kristillisillä järjestöillä on suurempi vaikutus yhteiskunnan hyvinvointiin ja vakauteen kuin osataan ajatella.
Kirkkoasioista vastaavana ministerinä Räsänen kiteytti, että valtion tehtävä suhteessa kirkkoon on ennen kaikkea uskonnonvapauden turvaaminen.
– Kristittyjen kohdalla se tarkoittaa oikeutta toteuttaa Raamattuun perustuvaa uskoa.
Räsäsen mukaan tämä usko voi tuottaa toivoa synkimpienkin tapahtumien keskellä.
– Norjan tragedian yhteydessä nousi julkisuuteen lause ”jos yksi ihminen voi vihata noin paljon, miten paljon voimmekaan yhdessä rakastaa”. Käsittämättömän pahuuden edessä minua lohduttaa varsinkin se, että Jeesuksen rakkaus on saanut enemmän aikaan kuin kaikkien ihmisten viha yhteensä.