Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Räsänen lähtee vaaleihin rentona ja hyvillä mielin

 

Päivi Räsänen valittiin ensi kerran kansanedustajaksi 25 vuotta sitten. Kuva: Seppo Sirkka

Sisäministeri ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei ole muuttanut näkökantojaan politiikan tai uskon asioissa. Vaalikampanjaan hän on erittäin tyytyväinen.

Tänään keskiviikkona Päivi Räsänen saapui vierailulle Turkuun, jossa hän tapasi ihmisiä kauppakeskus Hansan aulassa. Misiteri oli oma rento itsensä ja jutteli paikalle varta vasten saapuneiden ja satunnaisten ohikulkijoiden kanssa avoimesti ja hymyillen.

Räsänen ei tunnu olevan näin vaalikampanjan loppumetreillä stressaantunut tai allapäin valtamedian povaaman tiukan taistelun edessä.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

”Olo on todella hyvä. Kristillisdemokraattien vaalikampanja on mielestäni paras, jossa olen ollut osallisena yli 20-vuotisen poliitikonurani aikana. Sunnuntai näyttää kuinka käy, mutta olen kaiken kaikkiaan hyvillä mielin.”

Kristillisdemokraatiit on ollut puolueista näkyvimmin ajamassa perheiden oikeuksia ja Räsänen on samoilla linjoilla kysyttäessä hänen mahdollisen seuraavan kautensa politiikan painopisteistä.

”Mielestäni perheiden edut tulisi pistää etusijalle. KD on tällä eduskuntakaudella ollut muun muassa viemässä voimakkaasti eteenpäin kunnallisen perhepäivähoidon parantamista.”

Muita suuria kehittämiskohteita ovat Räsäsen mukaan yrittäjyys ja turvallisuus.

”Erityisesti pienyrittäjien ja yksityisyritysten toimintaa tulisi helpottaa – heidän panoksensa on Suomelle merkittävä. Työttömyyden vähentäminen on myös erittäin keskeinen tehtävä. Turvallisuus puolestaan on varsinkin tällä hetkellä ajankohtainen aihe. Venäjä on suuri naapuri, jonka liikkeitä tulee seurata tarkasti. Suomen tulee panostaa sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen.”

Kirkon asemaan ja tulevaisuuteen Räsäsellä on myönteinen, mutta jämpti asenne.

”Kirkon asema ei ole juurikaan muuttunut ja edelleen noin 80 % väestöstä kuuluu kirkkoon. Valtion puolelta kirkko ei koe erityistä painetta muutokseen. Kuitenkin kirkon tulisi muistaa ensisijainen tehtävänsä, joka ei ole yhteiskunnallinen. Kirkon keskeinen tehtävä on levittää evankeliumia ja olla uskollinen omalle Herralleen pysyen vankasti Raamatusta nousevalla arvopohjalla.