Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Risto Santala on kuollut

 

Kirjailija, teologian tohtori, rovasti Risto Santala on kuollut. Santala menehtyi eilen illalla kotikaupungissaan Heinolassa.

Santalan teki pääasiallisen elämäntyönsä Israelin ja juutalaislähetyksen parissa. Hän jäi eläkkeelle Lahden Joutjärven seurakunnan kirkkoherran virasta vuonna 1992.

Risto Santala syntyi vuonna 1929. Hänet vihittiin papiksi vuonna 1953. Toimittuaan nuorisopastorina Helsingissä ja merimiespappina Haifassa hän siirtyi vuonna 1957 Suomen Lähetysseuran heprealaisen Shalhevetjah-työkeskuksen ja koulun opettajaksi Jerusalemiin.

Vuonna 1968 Santala palasi Suomeen ja toimi Helsingin Raamattukoulun rehtorina vuoteen 1975 saakka.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Vuosina 1976-1986 hän palveli jälleen Israelissa. Tuolloin syntyivät hänen pääteoksensa, alunperin hepreaksi kirjoitetut Messias Vanhassa ja Uudessa testamentissa rabbinistisen kirjallisuuden valossa (suom. Kristinuskon juuret I ja II).

Nämä kaksi kirjaa sekä tutkielma ”Paavali ihmisenä ja opettajana” on julkaistu yli kymmenellä kielellä, muun muassa englanniksi, suomeksi, eestiksi, kiinaksi sekä venäjäksi.

Vuodet 1988-1992 Santala toimi Lahden Joutjärven ev. lut. seurakunnan kirkkoherrana.

Eläkkeellä ollessaan hän jatkoi opetustyötään ja kirjoittamista.

Santala kirjoitti yli kaksikymmentä kirjaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma