Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Risto Soramies kommentoi Radio Dein uutista: ”Kyseessä ei ole linjanmuutos”

 

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispalle Risto Soramiehelle myönnettiin kunniatohtorin arvo yhdysvaltalaisen The Lutheran Church–Missouri Synodin pappisseminaarin, Concordia Theological Seminaryn päätösjuhlassa 18.5.2018. Kuva: Lähetyshiippakunnan kuva-arkisto

Radio Dei uutisoi Lähetyshiippakunnan irtautuvan omaksi kirkkokunnakseen. Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies kertoo puhelimitse, että lähetyshiippakunta ei ole perustamassa omaa kirkkokuntaa.

Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramiehen mukaan viime lauantaina tehty korjaus sääntöihin on lähinnä kielellinen tarkennus. Viisi vuotta sitten, kun lähetyshiippakunta perustettiin, todettiin sen olevan itsenäinen luterilainen kirkollinen rakenne.

– Sanapari kirkollinen rakenne ei oikein kerro mitään, siksi sääntöjä haluttiin korjata tältä osin. Kyse ei ole mistään linjanmuutoksesta. Olemme koko ajan olleet teologisesti ja hengellisesi oma kirkkokunta. Olemme toimineet itsenäisenä kirkkona ja meillä on omat kirkolliset elimet, Risto Soramies toteaa.

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

Soramies haluaa myös korostaa, ettei lähetyshiippakuntalaiset eivät kuvittele olevansa ainoita luterilaisia Suomessa.

– Lähetyshiippakunta jatkaa osaltaan Suomessa vaikuttanutta luterilaista uskoa ja seurakunnallista elämää, tarkentaa Soramies.

Lähetyshiippakunta ei Soramiehen mukaan ole toistaiseksi katsonut aiheelliseksi rekisteröityä uskonnolliseksi yhdyskunnaksi.

Nykyinen vuonna 2003 voimaan tullut uskonnonvapauslaki mahdollistaa kuulumisen samanaikaisesti useampaan kuin yhteen uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukin yhdyskunta voi kuitenkin säännöissään rajata, ettei sen jäsen voi olla yhtä aikaa toisen uskonnollisen yhdyskunnan jäsen.