Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään tämän viikon perjantaina. Rukouspäivä yhdistää naiset ympäri maailmaa rukoilemaan eri maiden naisten puolesta.
Myös Suomessa kokoonnutaan monella paikkakunnalla. Tänä vuonna rukouspäiväliikkeen teemana on Vallitkoon oikeudenmukaisuus.
Rukoukset ja huomio kääntyvät perjantaina erityisesti kohti Malesiaa, jossa naiset ponnistelevat kohti oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Naisten asema on edelleen huonompi kuin miesten.
Malesia on Aasian siirtotyöläisten tuonnin suurin kohdemaa. Ihmiskauppa on kasvanut ja siitä on tullut taitavasti järjestäytynyttä.
Tampereella maailman rukouspäivän yhteiskristillisen tapahtuman järjestää joukko naisia, jotka edustavat eri seurakuntia ja kristillisiä järjestöjä. Mukana rukouspäivän toimikunnassa on kaikkiaan kymmenisen järjestöä. Koollekutsujana toimii Tampereen Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys, kerrotaan Tampereen seurakuntayhtymän verkkosivuilla.
– Rukous on koko maailman yhteinen kieli, ja rukouspäivänä rukouksien verkko ulottuu ympäri maailman. Mukana on noin 200 maata, kertoo Ulla Nieminen Tampereen helluntaiseurakunnasta, jonka tiloissa tapahtuma pidetään tänä vuonna.
Maailman rukouspäivän taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla, kun presbyteerinaiset kutsuivat muiden kirkkokuntien naisia rukoukseen yhteisten asioiden puolesta sisällissodan seurausten, mustien vapautumisen ja maahanmuuttajien monenlaisten ongelmien pakottamana.
Maailman rukouspäivää vietetään nykyään 170 eri maassa. Suomeen rukouspäivä rantautui jo ennen sotia, mutta sen vietto vakiintui vasta 1960-luvulla. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi NNKY.