Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Ruotsin CredoAkademin täyttää 20 vuotta

 

Stefan Gustavsson on teologi ja apologeetti

Apologeetti Stefan Gustavssonin johtaman CredoAkademin -opintokeskuksen perustamisesta tulee tänä syksynä kuluneeksi kaksikymmentä vuotta.

– Taustalla oli Ruotsin voimakas maallistuminen. Kristillisestä uskosta oli tullut jotain, jonka ajateltiin kuuluvan vain historiaan. Monien silmissä tiede ja järki olivat kumonneet Jumalan olemassaolon ja evankeliumin totuuden. Valitettavasti kristityt olivat luovuttaneet älyllisen taistelun sen sijaan, että he olisivat osoittaneet, että on hyviä syitä olla kristitty, Stefan Gustavsson muistelee Seurakuntalaiselle kahdenkymmenen vuoden takaisia tunnelmia.

CredoAkademin on opintokeskus ja raamattukoulu, jonka yksivuotinen linja valmistaa opiskelijoita ymmärtämään ympäröivää maailmaa ja tuntemaan kristinuskon perusteet. CredoAkademinin kursseilla opetetaan apologetiikkaa, sielunhoitoa, Raamatun sisältöä ja tulkintaa sekä kristillistä etiikkaa, mutta myös muita maailmankatsomuksia ja uskontoja, tieteen ja uskon kysymyksiä ja kulttuurintuntemusta. CredoAkademin julkaisee myös apologeettista kirjallisuutta ruotsiksi.

CredoAkademinin johtaja Stefan Gustavsson kertoo, että vuosittain koulutuksen käy noin 20-30 opiskelijaa. Parhaimpina vuosina osallistujamäärä on ollut lähellä 40:ää. Suomalaisia opiskelijoita CredoAkademinissa on lähes joka vuosi. Suurin osa opiskelijoista on 19-30-vuotiaita, mutta joitain vanhempiakin opiskelijoita on.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Jatkamme työtämme apologeettisen renessanssin puolesta Pohjolassa, jotta tie evankeliumille tulisi raivatuksi maissamme, Stefan Gustavsson sanoo tulevaisuudensuunnitelmista.

CredoAkademin on osa kristillisen opiskelijajärjestön Credon toimintaa. CredoAkademin toimii yhteistyössä Hagabergin kansanopiston ja Johannelundin teologisen korkeakoulun kanssa.

Linkki CredoAkademinin sivuille on tässä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie