Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Saksan osavaltio Baijerin julkisiin tiloihin risti pakolliseksi

 

Näkymä baijerilaisesta Füssenin pikkukaupungista.

Euroopan maallistuessa vauhdilla Saksassa otetaan askel perinteiseen suuntaan. Die Zeit-lehden mukaan kesäkuun alusta lähtien jokaisessa Baijerin osavaltion virallisessa tilassa täytyy roikkua risti.

Kristilliskonservatiivisen CSU-puolueen osavaltio-pääministeri Markus Söder selittää, ettei risti ole uskonnollinen symboli vaan identiteetin tunnus sisäänkäynnin luona.

Valtakunnankansleri luonnehtii tunnusta päätöksen yhteydessä ”näkyväksi Baijerin ja Saksan perustuslain perusarvojen mukaiseksi tunnukseksi”. Päätöstä varten ei tarvittu osavaltiopäivien äänestystä. Markus Söder tarkentaa vielä, ettei kulttuurisen perusidentiteetin tunnus riko puolueettomuusmääräystä vastaan.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Muiden puolueiden edustajat, erityisesti liberaalipuolueen Christian Lindner Twitterissä, arvostelivat ristiä niinkin kovin sanoin, että Söderin ja hänen puolueensa tapa yhdistää uskonto puoluepolitiikkaan muistuttaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin tapaa.

Kesäkuun alusta ristit on määrä ripustaa luokkahuoneiden ja oikeussalien seinille. Aiemmin ristit poistettiin kouluista vuonna 1985, koska eräs perheenisä oli niistä valittanut. Asiaa käsiteltiin vuonna 1995 perustuslakituomioistuimessa, joka totesi ristit perustuslainvastaisiksi. Noin 25 000 roomalaiskatolisen vanhemman protestin seurauksena vuonna 2011 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kuitenkin päätti, etteivät luokkahuoneiden ristit ole ihmisoikeuksien vastaisia.

Lähde: Die Zeit