Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Sari Essayah: Evankeliumi haastaa kristityt toimimaan omissa yhteisöissään

 

Kuva: Kirsi Rostamo

Koko perheen vapputapahtuma kokosi Senaatintorille runsaslukuisesti kristittyjä. Tapahtuman teemoina olivat suomalainen usko ja Suomi100-juhlavuosi

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah oli kutsuttu tapahtuman pääpuhujaksi. Puheessaan Essayh muistutti, kuinka evankeliumin sanoma haastaa 2000-luvun kristityt toimimaan omissa yhteisöissään.

– Vaikka monin tavoin mitattuna elintasomme on esimerkiksi viime vuosikymmenten aikana noussut, niin toisaalta monenlaiset ongelmat kuten yksinäisyys, syrjäytyminen ja päihteiden käyttö ovat lisääntyneet. Pelkkä taloudellinen hyvinvointi ei tietenkään voi vastata elämän tärkeimpiin kysymyksiin. Tarvitsemme lähimmäisen silmiä näkemään syrjäytyneen työttömän, yksinäisen, päihdeongelmaisen, dementoituneen vanhuksen, vammaisen tai huostaan otetun lapsen. Nämä ihmiset haastavat kilpailulliset ja yksilön vahvuutta korostavat arvot sekä viestittävät toisista huolehtimisen ja välittämisen tarpeesta.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Sari Essayah totesi nykymaailman olevan uskontojen ja eri kulttuureiden sulatusastia. Teknologiset kehitykset ovat tehneet maailmasta entistä pienemmän ja tieto leviää välittömästi internetin ja sosiaalisen median välityksellä ympäri maailman. Myös ihmisten liikkuvuus on mahdollistanut sen, että eri kulttuurit ja uskonnot kohtaavat entistä helpommin, mikä näkyy esimerkiksi suurkaupunkien katukuvassa.

– Mutta mikä on kristinuskon asema tässä uskontojen paljoudessa? Tässä meidän on tietenkin syytä muistaa se, että tässäkään asiassa asetelma ei ole uusi. Vaikka monissa länsimaissa kristinusko on pitkään ollut ns. ”valtauskonto”, tämä ei ollut kristinuskon lähtöasetelma eikä myöskään sen edellytys. Kristinuskon ydin on armon ilosanoma, jonka olennaisena osana on ihmisen vapaus ja vapaaehtoisuus ottaa tämä armon lahja vastaan. Tämä vapaus on olennainen osa Jumalan omaksi kuvakseen luomaa ihmistä.

– Kristittyinä voimme rohkeasti tarjota ihmisille sitä toivoa, jota ilosanoma meille tarjoaa, rohkaisi Essayah

Essayahin puheen jälkeen vapunviettäjät lähtivät Jeesus-marssille, joka järjestettiin 24. kerran.

Tapahtuman järjestivät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhteistyössä useiden seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen kanssa.